Baskilliler Derneği, İçişleri Bakanlığı himayesinde “Hepimiz Biriz Biz Türkiye’yeyiz” projesi kapsamında Elazığ’daki şehit aileleri ile birlikte Ankara’ya gitti.

Elazığ Valiliği öncülüğünde Doğu Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri Fedarasyonu ve Baskilliler Derneğinin işbirliği ile Elazığ’daki şehit aileleri Ankara’ya gitti.

İçişleri Bakanlığı himayesinde “Hepimiz Biriz Biz Türkiye’yeyiz” projesi kapsamında Ankara’ya giden 45 kişilik heyet Başkent’te bir takım ziyaretlerde bulundu.

YAZICI: DEĞERİNİ NE KADAR BİLİRSEK BU BİZİM İÇİN ONURDUR

Ziyaret öncesi şehit aileleri ile bir araya gelen Türkiye Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Kayahan Yazıcı, “Şehit ailelerimizin, gazilerimizin maddi manevi haklarını nasıl daha iyileştirebiliriz? Bunların amacındayız, gayemizde bu. Sağ olsun Elazığ Elazığ Federasyon Başkanımız Veysel başkanımız, Naim bey bizleri Ankara’da ziyaret ettiler, geldiler. Şehit aileleri adına ne yapabiliriz bunları konuşacağız kendileriyle. Kanal Fırat Televizyonuna da bizlere yer verdiği için teşekkür ediyorum. Bizler bu vatanda şehit ailelerimizin yüzü suyu hürmetine yaşıyoruz. Bir kere Türk milleti olarak bunun kıymetini, değerini ne kadar bilirsek bu bizim için onurdur” ifadelerini kullandı.

Kahvaltının ardından İlk durak anıtkabir oldu, rehber eşliğinde anıtkabir karış karış gezildi, bilgiler alındı.

İkinci Durak TBMM oldu.

TBMM’ye gelen heyeti AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ karşıladı.

DEMİRBAĞ: ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “PKK hadisesi olsun, İzmir’deki hadise olsun, nerede olursa olsun. Netice itibariyle bütün olaylarda şehitlerimizin halen de sınırda, sınır ötesinde devam eden harekatlarda şehitlerimizin, gazilerimizin çok büyük emeği var. Büyük emeği değil hatta onların sayesinde ayakta duruyoruz. Bizde şehit verdik kayınpederimi. Dolayısıyla yaşadık aile olarak da yaşadık. Ben sizlerin de bu konuda fedakarlığınızı, karşı kaşrıya kaldığınız sıkıntıyı, acıları en azından hisseden biri olarak bunun farkında olduğumu ifade etmek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ile tek tek yakından ilgilenen Milletvekili Demirbağ, sorun ve taleplerini de dinlemeyi ihmal etmedi.

Heyet’in bir diğer durağı ise ilk meclis binası olan Kurtuluş Savaşı müzesi oldu.

ASLANMİRZA: ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Baskilliler Derneği Başkanı Naim Arslanmirza, “Hepimiz biriz biz Türkiye’yiz projesiyle şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte Ankara ilini ziyarette bulunduk. Bugün özellikle istiklal ve istikbal mücadelemizin verildiği, kurtuluş savaşının yapıldığı kurucu meclisteyiz bugün. Şehit ve gazilerimiz; ülkemizin olmazsa olmazları. Aileleri… Bugün bu ülke rahat bir nefes alıyorsa, insanlar sokaklarda rahat dolaşıyorsa şehitlerimizin sayesinde. Bugün kurucu mecliste şunu söylüyorum; bir ölür bin diriliriz. Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi.

DOĞAN: ANKARA’NIN BİRÇOK GÜZEL TARİHİ YERLERİNİ GEZDİK

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk makam odası önünde açıklamalarda bulunan Doğu Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Veysel Doğan, “41 tane şehit ailelerimizle beraber Ankara’nın birçok güzel tarihi yerlerini gezdik ve bu tarihi yerlerden birisi de ilk kurulan meclisimiz oldu. Anlatırken de insanın tüylerinin diken diken olmaması mümkün değil. İnsanın elinde değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ilk makam odasını ziyaret ettik. Gerçekten anlatırken de söylerken de insanın tüyleri diken diken oluyor. Birçok tarihi yerlere sözlerle ifade edemiyorsunuz. Bugün ki çok gezdiğimiz yerler vardı. İlk meclisimiz ondan sonra şu anda faaliyette olan gazi meclisimiz. Birçok etkinliklerde, faaliyetlerde bulunduk. Sayın Vekillerimize ziyaretlerde bulunduk. Birçok güzel faaliyetler içerisinde olduk ama şehit ailelerimizle beraber; bunun yanı sıra üzüntülü, duygu dolu anlar da yaşadık” diye konuştu.

Heyet’in bir diğer durağı da 15 Temmuz şehitler anıtı oldu.

Duygu dolu anların yaşandığı anıtta şehitlerimiz için dualar edildi.

AKKOYUN: BU PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Özel Kalem Müdürü hemşehrimiz Tuncay Akkoyun ise, “Öncelikle bu programların ne kadar olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu programlar hem bizlerin şehit ailelerine vermiş olduğumuz desteği, onların her zaman yanında olduğumuzu, gerek devlet olarak gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse vatandaşlar olarak göstermesi açısından çok kıymetli. Bir diğer yönü de birliğimizi, beraberliğimizi temsil etmesi açısından ve birliğimizin, beraberliğimizin simgesi olan bu eserlere, eski meclise, yeni meclise ve 15 Temmuz anıtının ziyaret edilmesi bu anlamda çok kıymetli. Tebrik ediyorum. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye kaydetti.

Şehit aileleri ’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

HABER: SITKI TAŞEL