Tarih 18 Ağustos 2016’yı saatler 09.16’yı gösteriyordu. Hain terör örgütünün hedefinde huzurun, barışın, kardeşliğin şehri Elazığ vardı.

Daha önceden bombayla yüklenen 07 RG 112 Plakalı beyaz minibüs sinsice Elazığ Emniyet Müdürlüğü önüne gelmiş ve Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesine girmek istemişti. Ancak minibüs bahçeye giremeden duvar dibinde devrilmiş ve minibüsteki bomba patlatılmıştı.

3 ŞEHİT, 225 YARALI

Meydana gelen saldırıda Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 3 polisimiz şehit olmuş, 164 Polis Memuru ve 61 Sivil Vatandaş olmak üzere 225 kişi yaralanmıştı.

BİNLERCE ELAZIĞLI KORKUSUZCA YARDIMA KOŞMUŞTU

Patlamanın ardından genç yaşlı, kadın erkek herkes korkusuzca Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün önüne koşmuş ve saldırı da yaralanan vatandaşlara yardım etmişlerdi.

Elazığlılar gözlerini kırmadan yıkılan duvarlar altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yardımcı olmuş kan ihtiyacının giderilmesi için de hastanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturmuşlardı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan bombalı saldırının üzerinden tam iki yıl geçti.

Bu kapsamda Elazığ Emniyet Müdürlüğü menfur terör saldırısı sonucunda şehadete eren şehitlerimizin sene-i devriyesi münasebetiyle 18 Ağustos Pazar günü akşam namazına müteakip İzzetpaşa Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak.