Elazığ’da yaklaşık 400 “S” plaka ile hizmet veren servis şoförleri, bir araya gelerek, yaşadıkları sorunları yetkililere ulaştırmak için basın açıklaması yaptı.

Toplanana grup adına açıklama yapan İbrahim Özay, sezon başında istenilen tüm belgeleri tanzim ettiklerini belirterek, hemen her gün servis araçlarına yapılan trafik denetimleri ile sorun yaşadıklarını söyledi.

ÖZAY: BİZİM TEK EKSİĞİMİZ ARAÇLARIMIZDA 3 TANE KOLTUK FAZLASI

İbrahim Özay, eğitimde tekli sisteme geçecek okullarla ilgili de sıkıntı yaşayacaklarını söyleyerek, “Sezonun başında Milli Eğitimin bizlerden istediği belgeleri teslim edip belediyeden güzergah belgelerimizi almış bulunmaktayız. Geçen hafta Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Personelinden ve şoförlerinden iki tane vesikalık fotoğraf istedi. Bizler şoför esnafı olarak vermedik vermeyi de düşünmüyoruz. Sebebi bizler eşlerimizle birlikte çalışıyoruz ama çoğunluğu ilkokul mezunu. Lise mezunu ve sertifikalı rehber bulamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. İkinci bir konumuz Elâzığ’da 3 tane büyük okulun 90 araçlık çalışan okulun yarıyıl sezonunda tekli sisteme geçmeye çalışıyorlar. Yaklaşık olarak bin 800 tane öğrencinin yerde kalacağını, bu durum velilerin, öğrencilerin ve öğrenci servislerinin bütün düzenini bozacağını, geriye kalan 4 ayın ikili sistemde bitmesini sayın valimizden talep ediyoruz. Üçüncü bir konumuz bizler öğrenci servisleri olarak ilkokul, ortaokul dağıtım ve toplama 20 dakikadan az bir zamanla bu işi yapıyoruz ama günde en az 2 kez trafik ekipleri tarafından denetim yapıp 5 dakikamızı alıyorlar. Haliyle okullarımıza gecikip acele edip gerekirse kuralları çiğniyoruz. Bizler evrakları günlük değil yıllık yapıyoruz. Cuma günü ekipler arkadaşımızın birine 4 tane ceza yazıp ehliyetinden 60 puan silmiştir. Bu memur beni cumhurbaşkanına şikayet eden siz servisçileri bu Elazığ’da bitireceğim demiştir. Bizler sayın valimize diyoruz ki sadece bu memlekette S plaka mı var?  Binlerce kayıtsız korsan araçlar çalışıyor. Bizim tek eksiğimiz araçlarımızda 3 tane koltuk fazlası. Bunu ruhsata işletmemizin sebebi Elâzığ’da projenin çizilmemesidir. Burada öncelikle sayın valimden, trafik şube müdürümden ve milli eğitim müdürümden bizlere yardımcı olmasını talep ediyoruz” dedi.

Servis şoförleri de yaşadıkları sorunların çözümü için yetkililere seslendiler.

ÖZAY: SÜREKLİ TRAFİK DENETİMLERİNDEN ŞİKAYETÇİYİZ

Servis şoförlerinden Bilal Özay, “Bizim en büyük sorunumuz trafikle ilgili. Sezon başından beri 4 aydır okul açılmış 4 aydır günde 3-4 kere bir araç durduruluyoruz. Sürekli trafik denetimlerinden şikayetçiyiz. Lütfen buna çare bulsunlar. Elâzığ’da sadece S plaka yoktur. M plaka, T plaka araç var. Sürekli S plaka ile uğraşıyorlar. Biz artık patlama noktasına geldik. Bu gidişle kontak kapatacağız. Yetkililere sesleniyoruz. Ve aynı zamanda ikinci bir konu, sezon ortasında tekli sisteme geçiş var. Bahçelievler, Hazardağlı, Koç ve Cumhuriyet. Bugün 2 bin, 3 bin tane öğrenci yerde kalacak. 200 tane aracımız boşa çıkacak. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Şurada kalmış 4 ay. 4 ay bizi idare etmesini istiyoruz sayın valimizden” diye kaydetti.

GÜR: NİTELİKLİ HİZMET SUNAMADIĞIMIZI SÖYLEMEK İSTİYORUM

Emrah Gür, “En uzun servis süren arkadaşımız yarım saat servis sürüyor. Ama 2 uygulamaya denk geldiğin zaman 5’er dakikadan 10 dakika kaybediyoruz.  Haliyle okula giderken bu sefer hızlı gitmeye çalışıyoruz, yetişmek için daha farklı yöntemlere başvuruyoruz. Bu amaç nitelikli hizmet sunmaksa amaç öğrencilere daha iyi hizmet vermekse biz bu uygulamaların olduğu sürece nitelikli hizmet sunamadığımızı söylemek istiyorum” açıklamalarını kaydetti.

Açıklama yapan grup daha sonra Elazığ Valiliği’ne geçerek, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile görüştüler.