SGK İl Müdürlüğü EYT’de Dikkat Edilmesi Gereken Konuları Açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

SGK İl Müdürlüğü EYT’de Dikkat Edilmesi Gereken Konuları Açıkladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 itibariyle yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren EYT kanunuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü tarafından başvuruda dikkat edilecek hususlarla alakalı açıklama yapıldı.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

- Çalışılan son 7 yılda en fazla hangi sigortamız varsa o kapsamda emeklilik başvurusu yapacağız. (SSK/BAĞKUR/EMEKLİ SANDIĞI)

- 4A (SSK) Kapsamında başvuru yapıyor ve çalışıyorsak, işten çıkışımız muhakkak yapılmalıdır. Ay sonuna kadar da çıkış yapılabilir. Siz yine de çıkış yapmadan başvuru yapmayın. (Burada ay kavramı ücret ödeme dönemine göre)

- BAĞ KUR Kapsamında emeklilik başvurusu yapacaksak prim, GSS borçlarımızı ödedikten sonra başvuru yapmalıyız. (Dondurulan günlere ihtiyacınız yoksa ödeme zorunluluğu yoktur.)

- Yaptığımız borçlanma ile emeklilik hak ediyorsak borçlanma tutarını ödedikten sonra emeklilik başvurusu yapmalıyız.

- SSK kapsamında emekliliği hak ediyor ve BAĞKUR borcumuz varsa bu borçları ödedikten sonra emeklilik başvurusu yapmalıyız.

- Emeklilik başvurularında ayın 1 nde de başvuru yapılsa 31 nde de başvuru yapılsa kaybedilen bir şey yok. Maaş başvuru yapılan ayı takip eden ayın 1 nden itibaren hak edilir. (Ayın 1’ i ile sonu arasındaki çalışmaları karşılığı ücreti alanlar için) Not: il müdürlüğümüz 04.03.2023 tarihinde de 09:00 – 16:00 arasında hizmet verecektir” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137