Sivrisinekleri doğal şekilde uzaklaştırmanın formülü: Okaliptüs, biberiye ve lavanta

Yaz aylarında hemen herkesin korkulu rüyası haline gelen sivrisinekler aynı zamanda hastalık taşıyıp enfeksiyona da yol açabiliyor. Dr. Biyolog Tuğçe Ağba vücutta kimyasal ürünler kullanmadan doğal yollarla sivrisinekleri uzaklaştırmanın yollarını anlattı.

Sivrisinekleri doğal şekilde uzaklaştırmanın formülü: Okaliptüs, biberiye ve lavanta

Sıcak havalarda ortaya çıkan sivrisineklerin çoğunun zararsız olduğunu ancak bazılarının değişik komplikasyonlara sebep olabileceğini söyleyen Zeytinburnu Belediyesi Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde görevli Dr. Biyolog Tuğçe Ağba, “Yaşadığımız yere bağlı olarak hastalık taşıyabilen sivrisinekler enfekte olma ihtimali oluşturuyor” dedi.

Kimyasal koruyucu ürünlerin yerine tıbbi aromatik bitkileri kullanarak hiç karışım yapmadan bile sivrisineklere çözüm bulunabileceğini belirten Dr. Biyolog Ağba, şunları söyledi:

"Bu bitkilerden ilk bilineni fesleğen bitkisidir. Saksı içerisinde balkonumuzda ya da pencere kenarında bulundurabiliriz. Hem öldürmeden doğal döngüye katkı sağlamış oluruz hem de hoş kokusuyla ortamı ferahlatabiliriz. Ayrıca limon çimeni, okaliptüs, kekik, biberiye, lavanta gibi bazı bitkileri de kullanabiliriz. Örneğin okaliptüsün yapraklarını kaynatıp bu suyu kollarımıza ve bacaklarımıza sprey yaparak sivrisineklere karşı koruyucu etkiden yararlanabiliriz. Limonu kesip karanfilleri içerisine batırarak pencere önlerine koyduğumuzda da sinekleri uzaklaştırabiliriz. Karanfilin tomurcuk kokusu limonla birlikte etkili bir çözüm sağlıyor. Bebekleriniz uyurken etrafına da dizebilirsiniz."

Sprey olarak 100 mililitre lavanta suyuna iki damla fesleğen bitkisinin uçucu yağından, iki damla da limon çimeni yağından ekleyerek sinek kovucu yapılabileceğini söyleyen Dr. Biyolog Ağba, “Çocuklara, bebeklere alerjen bir sorun olmaması açısından yüzüne sürmeden kollarına, bacaklarına rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu yağlar uçucu yapıda olduğu için anlık yapmanızı öneririm" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137