19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Siyasi Parti İl Teşkilatları ve STK’lar Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Etkinlikler kapsamında CHP, İYİ Parti Elazığ Valiliği bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunarken, Atatürkçü Düşünce Derneği ise öğretmenevi önündeki Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

CHP İl Teşkilatı Milletvekili Gürsel Erol’unda katılımı ile çelenk sunumunun ardından gerçekleştirdikleri yürüyüş sonrası öğretmenevinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı odayı ziyaret edip, anı defterini doldurdu.

Çelenk sunumunun ardından açıklama yapan İY Parti Merkez İlçe Başkanı Aygün Akgül, 19 Mayıs Türk milletinin hiç sönmeyen bağımsızlık meşalesidir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Elazığ Şube Başkanı Yaşar Karabulut’ta Atatürk’ün bize bırakmış olduğu miras akıl ve bilimdir” ifadelerini kullandı. 

KARABULUT: ÇALIŞACAĞIZ, OKUYACAĞIZ, BİLİNÇLİ OLACAĞIZ

Karabulut, “Bu gün Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Birinci Dünya Savaşında yenik sayışan Osmanlı İmparatorluğunun tarihten silinmesi için yapılan gizli anlaşmalara karşı durması, işgale ve yok oluşa meydan okuyarak çıktığı mücadelenin yıldönümüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu mücadelesine yüce Türk milleti sahip çıkmış ve onun liderliğinde kenetlenmiştir. Atatürk’ün bize bırakmış olduğu miras akıl ve bilimdir. Çalışacağız, okuyacağız, bilinçli olacağız” ifadelerine yer verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, günün anlam ve önemine değindi.

EROL: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü BU GÜN SAYGIYLA, SEVGİYLE VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Erol, “Emperyalist güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı mücadelenin günü. Bu gün aynı zamanda öğretmenevinin önündeyiz. Öğretmenevinin manevi bir değeri var. 1937 yılında Ulu Önderimiz Mustafa kemal Atatürk, Elazığ’ı ziyaret ettiğinde burada konaklamıştır. Buranın da bizim, Elazığ için ayrıca manevi bir değeri var. Bu gün yakamda bu rozeti taşıyorsam Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyetin sayesinde. Yurttaşlık bilincini koyan cumhuriyetin değer ve değerleriyle yeni bir ülke kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü bu gün saygıyla, sevgiyle ve şükranla anıyoruz. Bu ülkeyi bize bağışlayan ve bu ülkenin, cumhuriyetimizin, vatanımızın, devletimizin kuruluşuyla ilgili canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Hepsini rahmetle anıyorum. Bu ülkenin vazgeçilmez, yeri doldurulmaz ve tartışılmaz tek lideri var o da Mustafa Kemal Atatürk” dedi.