Elazığ’daki siyasi Parti İl başkanları STK temsilcileri, 1 Ağustos’ta hizmet vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat tarafından bilgi aldı.

“DÜNYADA EN GELİŞMİŞ MR CİHAZI, ELAZIĞ ŞEHİR HASTANESİNDE”

Hastane ile ilgili teknik bilgi veren Sağlık İl Müdürü Doç.Dr. Cahit Polat, “Şu anda Elazığ Fethi Sekin Şehir hastanesi gerçekten dünyada en son teknolojik cihazlarla donatılmış bir hastane. Akciğer pompası var, 2 adet MR cihazımız var, 2 adet tomografi, şu andaki MR cihazımız dünyada en gelişmiş MR cihazı, Elazığ Şehir hastanesine kurulmuş bulunmakta” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY ÜCRETSİZ”

STK Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu da, “Her şey ücretsiz, otopark da ücretsiz. Evet maalesef binanın etrafında yine otoparklar var, binanın otoparkına getirmeyip civarlara park ediyor insanımız. Umuyorum, bundan vazgeçip bir an önce otoparklardan bu araçlar sonuçlanır. Ama Sayın Müdürüm inşallah bu açılışa değildir, bu inşallah sonuna kadar böyle devam eder. Çünkü Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çok kıymetli başkanlarının aklından hep bu soru geçiyor. Yani bizi alıştırma yapacaklar, ücretsiz yapacaklar ama sonunda olur mu? böyle olmaz” şeklinde konuştu.

“ESKİ HASTANEMİZİN İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETİ VERMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

MHP İl Başkanı Semih Işıkver ise, “Tabi ki eleştiriler olacak, tabi ki bütün binaların, bütün yapıların, böyle komplekslerin elektronik, mekanik ve inşaat uyumunu yakalaması belli bir vakti alacaktır. Dolayısıyla bir 5-6 ay binayla ilgili sıkıntılarda biraz anlayışlı olmamız gerekiyor. Biraz tolerans tanımamız gerekiyor binaya. Ama genel manada ben binanın formatını, yapının genel çekirdeğini çok iyi buldum. Özellikle sismik izolatörlü bir bina olması sebebiyle depreme karşı çok dayanıklı bir bina. Ki sağlık bakanlığımızın son genelgesine göre 200 yatağın üstündeki bütün hastanelerde bu deprem izolartörleri kullanılıyor. Bu binada 1038 yataklı bir bina. Çok da güzel olmuş, çok mükemmel bir yatırım. Tabi lokasyonun şehrin en doğusunda bulunması itibariyle bizim bazı eleştirilerimiz oldu. Eski hastanemizin tamamıyla kapanması yerine burada ikinci sınıf hastane hizmeti veren yeni bir hastane açılması yönünde bazı taleplerimiz oldu. O bölgenin yeniden canlanması, o bölgenin uzun yıllar boyunca çok ciddi aşamalardan geçerek oluşturmuş olduğu ticari karakterinin kaybolmaması adına eski hastanemizin de ikinci basamak sağlık hizmeti veren bir hastaneye dönüşmesini talep ediyoruz” dedi.

“KAPANAN DİĞER HASTANE FARKLI SAĞLIK BİRİMLERİYLE FAALİYET GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ”

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Bu güzel kompleksin Elazığ’a kazandırılmasını sağlayan, emek veren, hizmet veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yalnız kapanan diğer hastanelerimizin de yine farklı sağlık birimlerinde faaliyet göstermesini veyahut o bölgelerin de katkımasını sağlamasını bizde canı gönülden istiyoruz. Bu nedenle hastanemizi gezerek Elazığ’a tanıtmak ve eksikliklerin bir an önce giderilmesi hususunda da siyasi partiler olarak bizlerin de yardımcı olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Ayrıyeten uzun süreden beri şehrin doğusunun gelişmesine imkan sağlayan ve kalkınmasına imkan sağlayan, bu hastanenin yanı sıra bundan sonra da farklı bölgelerde de değişik yatırımlar yapılarak Elazığ’ın kalkınmasına imkan sağlayacak iş adamlarının bulunacağını umuyorum” diye konuştu.

“DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Batının son dönemlerde terör örgütü marifetiyle yapamadıklarını ekonomik terörle yapmaya çalıştıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bu millet şimdiye kadar etmiş olduğu mücadeleyi daha fazlasıyla yaparak onların oyunlarını, hilelerini bertaraf edeceğiz. Ve dimdik bir şekilde ülkemizin daha ileriye gitmesi, yaşam düzeyimizin daha da artması, milli gelirimizi daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenler beyhude hevesler içerisindedirler. Türkiye 81 milyon vatandaşıyla, tüm siyasi partilerle bu milli ve yerli düşünce içerisinde olan ve 81 milyon vatandaşıyla yekvücut olarak dış güçlerden gelen bu saldırıları bertaraf etmeyi şimdiye kadar başarmış ve adeta 15 Temmuz’da bir milletin yeniden nasıl tarih yazacağını destansı bir şekilde ifade etmiş ve ortaya koymuş bir milletiz. Dışarıdan gelebilecek ekonomik saldırılar ya da tehditler ya da Türkiye’yi dışarıda yalnız bırakma girişimleri beyhude bir şekilde sonuçlanacak ve kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından siyasi parti İl Başkanları ve STK temsilcilerine Fethi Sekin Şehir Hastanesi gezdirildi.

“HASTALARIN BURAYI TERCİH ETMELERİNDE HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

Daha sonra Elazığ Sağlık Müdürü Cahit Polat, “350’nin üzerinde ameliyat yapıldı şu anda. Yine şu anda 360, 370 civarında yatan hastamız mevcut. Yani şunu demek istiyorum; şu anda buradaki hastane açılıp hizmet başlaması 1 hafta olmasına rağmen eski hastanemizdeki hasta sayısıyla bu hem poliklinik, hem ameliyat ona çok yakın. Herhangi bir hastaların burayı tercih etmelerinde herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda mevcut yollarımız var, Belediyenin de bu konuda çalışmaları var. elbüsler, alternatif yollarla ilgili çalışmalar var. Yine özellikle bizim içinde çok önemli bulduğumuz Kuzey’de Prof. Dr. Necmettin Erbakan bulvarı var. Onun devamını kanalın üzerinden 3 gidiş, 3 geliş şeklinde belediyenin bize ifadesi öyle. O şekilde bir yol çalışmalarına başlamışlar. Biz özellikle o yol bir an evvel biterse hakikatten çok iyi olacak. Yolumuz var ama orası olursa bizi özellikle bizi çok rahatlatacak. Hem Fırat Üniversitesiyle Şehir Hastanesi arasındaki hem ambulans yolu hem şehrin batısından gelen hastalarımız için de büyük bir kolaylık olacak. O yolun bir an evvel inşallah belediyenin bize söyleyişi de o şekilde. İnşallah kısa zaman içinde orayı da açacaklar” dedi.