Elazığ’ın yıllardır çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan ve çözüm oluşturmak amacıyla 2016 yılından başlanan Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmalarında kötü bir gelişme yaşandı.

Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz Beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının 1. etabı tamamlanmıştı.

Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği ve adeta kangren haline gelen Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan 2. etap 5 bin metrelik açık kanal çalışmaları için de DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yapılmıştı. 2. etap ihale kapsamında 5 bin metrelik açık kanal ıslah edilerek, betonarme kanal ile bu kanal üzerinde trafik akışına imkân sağlayacak 5 adet köprü inşa edilecekti.

Etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Şorşor Deresinin gerek kötü görüntü, gerekse çevreye yayılan koku bakımından en çok zarar verdiği Kızılay, Aksaray ve Hicret Mahallelerini kapsayan ve ihalesi bir yıl önce yapılan 2. etap çalışmaları, ilgili firmaya uzun süreden beri hak ediş ödenmemesi sebebiyle durdu.

Şehrin tüm yağmur ve taşkın sularının toplandığı ve Hicret, Aksaray, Gümüşkavak mahallelerini ilgilendiren Şorşor Deresi projesini alan firma, ödenek gelmemesi üzerine ihaleyi feshetti ve işi bıraktı.