Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi'nin kura çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı.

12 ilde 21 bin 893 konut için kuralar tamamlandı.

17-28 Kasım tarihleri arasında kurası çekilecek toplam 29 bin 363 konutun illere göre kura çekim tarihi de belli olmuştu.

Bu kapsamda Elazığ’da yapılacak olan bin 681 sosyal konutun kurası bugün Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda çekimi yapıldı.

ŞERİFOĞULLARI: “İLİMİZDE BİNLERCE KONUT YAPILDI VE HEMŞEHRİLERİMİZ TAŞINDI”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Devletimizin çok büyük ve güçlü desteği ile ilimizde binlerce konut yapıldı ve hemşehrilerimiz taşındı. Bugünde sosyal konut projesi için ev alma hayali kulan hemşehrilerimizin hayallerini ertelemeden sosyal konutlar ile evlerinize kavuşacaksınız. Yapımı tamamlandıktan sonra evlerinize taşınıp hayatlarınızı idame ettireceksiniz. Kurada konut çıkan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor sağlık ve huzurla oturmalarını temenni ediyorum.” diye kaydetti.

TORAMAN: 30 BİNE YAKIN BAŞVURU ALDIK

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman kura çekiminde yaptığı açıklamada, “Türkiye cumhuriyeti devleti sosyal bir devlet olarak TOKİ ile vatandaşlarımıza güvenilir ve modern konutlar teslim etmek için ülke genelince önemli projeleri gerçekleştiriyor. Uygun ödeme şartları ve vatandaşlarımızın taleplerine ve beklentilerine uygun muhitler oluşturarak vatandaşlarımızı modern yerlerde barınmalarını sağlıyor. 2002 yılından bu yana kadar 1 milyondan fazla konut yaparak teslim edildi. Elazığ’da 4 bin 307 konut ise tamamlanarak teslim edildi. Son etabın anahtarlarını da vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. İl genelinde bin 830 konutun kurasını bugün çekeceğiz. Elazığ olarak bizler 2020 yılında yaşadığımız depremle binalarında ağır hasar alan ve bu kapsamda büyük bir sönüşüm yaşayan bir iliz. Şu ana kadar 21 bin konutun inşasını yaparak vatandaşlarımıza teslim ettik. 900’e yakın konutumuzun inşası devam ediyor. Köylerde de 2 ine yakın konutun inşası devam ediyor. Teslim edilen 21 bin konutun önemli bir kısmı Mustafapaşa, Abdullahpaşa ve Sürsürü mahalleleri gibi bölgelerde gerçekleştirdik. Bu manada muhtemel depreme karşı yapı stokumuzu geliştirdik. Rezerv alanlarına yapılan 10 bin konut ile yeni mahalleler oluşturduk. Bu bir sosyal devlet projesidir. Konutlara müracaat edilirken bazı vatandaşlarımıza kontenjan ayrıldı. Buda sosyal devlet olduğumuzun kanıtı. Şehit ailelerimiz, engelli kardeşlerimize, gençlerimize, emeklilere ayrıldı. Ve buna büyük teveccüh gösterildi. 30 bine yakın başvuru aldık. Kurada konut çıkan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. TOKİ Elazığ’da 4 bin 307 konut ise büyük emek gösterdi. TOKİ’ye şehrim adına teşekkür ederim. İnanıyoruz ki kısa sürede sosyal konutları teslim edecekler.” dedi.

Kura çekimi Elazığ Valisi Dr. Toraman’ın ilk kurayı çekmesi ile başladı.

KURA ÇEKİMİNİ: