Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları platformu Mayıs ayı genel kurul toplantısı, TÜMSİAD Elazığ Şubesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansta, Elazığ'daki göçmenlerin durumu ele alındı.

Platform dönem sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu yaptığı konuşmada, düzenlenen toplantı ile Elaızğ'daki göçmenlere yönelik sahada çalışan Kamu-STK kurum/kuruluşlarının tecrübeleri ışığında, gerçekleştirilen yardımlar ve hizmetler, sosyal uyumları, sorunları ve ihtiyaçları değerlendirilerek; kamuoyunun bilgilendirilmesinin sağlanacağını, bu alanda çalışmak isteyen kurum/kuruluşların doğrudan sahadan alınan bilgiler ile daha güncel bilgi edinmelerinin amaçlandığını belirtti.

Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde görevi başında uğramış olduğu menfur bir saldırı neticesinde vefat eden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen'e Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar ve başsağlığı dileyerek, sağlık camiasına karşı son zamanlarda artan bu tür şiddet eylemlerini kınadıklarını dile getirdi.

Türkoğlu, PTT Genel Müdürlüğünün Türkiye'de taşra teşkilatları için yeni bir yapılandırmaya gittiği yönünde bir çalışmanın başlatıldığını, bu kapsamda Birlik Haber-Sen Elazığ Şubesinin vermiş olduğu bilgiler ışığında Elazığ PTT Başmüdürlüğünün durumu hakkında milletvekilleri ile irtibata geçildiğini ifade ederek, "Elazığ coğrafi konumuyla bölgemizde lojistik bir üs olması nedeniyle, yeni yapılandırmada Elazığ’ın bu durumunun muhafazası hususundaki görüşümüzü vekillerimize ilettik, bu konuda vekillerimizin gerekli girişimlerde bulunduk ve süreci takip ediyoruz" dedi.

Türkoğlu, yardımlaşma ve dayanışmanın zirve yaptığı Ramazan ayının kardeşlik duygularının daha da pekişmesine vesile olması temennisiyle, elazığlıların Ramazan ayını tebrik etti.

TÜMSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Mahir Sönmez de, yardımlaşmanın zirve yaptığı mübarek Ramazan ayı öncesinde böyle bir toplumsal sorunun ele alınmasına ev sahipliği yapmanın memnuniyetini dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda, Elazığ Göç İdaresi Müdürlüğü Elazığ'daki göçmenler hakkında güncel sayısal bilgileri paylaştı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mamuret-ül Aziz Vakfı, İnsanı Yardım Vakfı (İHH), Hayrat İnsani Yardım Derneği ile İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Elazığ'daki göçmenlere yönelik yapmış oldukları çalışmaları, bu alandaki saha tecrübelerini ve tespit ettikleri sorunları anlattı.

Ayrıca Elazığ'da göçmen nüfusun yoğun olarak yaşadıkları mahallelerin muhtarları ile göçmen vatandaşlar bu konuda kendi değerlendirmelerini STK’lardan gelen sorulara göre sundu.

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin Kara ise, “Yaz Gelir Gelecek Değişir” yaz okulu projelerinin tanıtımı yaparak, bu konu da işbirliği yapabilecek STK’lara açık olduklarını ifade etti.