Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tavrını ortaya koydu..

200 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Platform yaptığı açıklamada, “Evliliğin azaldığı nüfusun yaşlandığı Avrupa bizi de kendisine benzetmek için bu sözleşmeye imza attırmıştır. Başta LGBTolmak üzere hayasızlığı ve sapıklığı savunan ne idüğü belirsiz kuruluşlar bu sözleşmeden cesaret alarak birçok adım atmışlardır.

Yeryüzünde hiçbir dinde ve anayasada cinsel sapıklık asla kabul görmemiştir. Ancak İstanbul sözleşmesi cinsel sapıklığı koruma altına almıştır. Bizim Türkiye olarak en büyük gücümüz gençliğimizdir. Ancak bu sözleşme ile gençliğimiz büyük bir tehdit altındadır. Aslında yaratılışta kadın ve erkek dışında başka bir cinsiyet yoktur. Kendisini cinsel yönden farklı görenler hastadır tedavi edilmeleri gerekir. Netice olarak; bizler Elâzığ'da 200 üyesi bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, aceleyle gelerek ve bir hata neticesinde hızla meclisten geçirilen ve adeta toplumsal bir cinnet projesi olan İstanbul Sözleşmesi yasasının yine Gazi Meclisimiz tarafından iptal edilmesini ve yerine ailelerimizi ve gençlerimizi koruyacak olan milli yasaların çıkarılmasını talep etmekteyiz” denildi.

Platform, “Mecliste tüm partilerin desteğiyle geçen bu yasa; yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkenin halklarında asla karşılık bulmamıştır. Bugüne kadar 10 binden fazla yuvanın yıkılmasına sebep olan her geçen gün bu sözleşme ile yeni yuvalar dağılmaya devam etmekte ve bir çok sapkın düşünceli kuruluşlar kendilerine alan açmaktadırlar.  Tüm bu sebeplerden dolayı İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın acilen iptal edilmesini Gazi Meclisimizden talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.