Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mayıs ayı toplantısını Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve yönetimi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Çeçen, TEİAŞ İl Müdürü Ahmet Sanaç, platform üyeleri katıldı.

AKSUOĞLU: SORUN ANALİZİNDE ÇALIŞMALARIMIZI DEVAM ETTİRMEKTEYİZ

Platform Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, platformun çalışmaları hakkında bilgiler vererek, ilin problemlerine çözüm bulma gayretinde olduklarını söyleyerek, “11 kişilik çalışma grubumuz tarafından bir yıllığına seçilen dönem sözcüsü ve önceki dönem sözcülerinden oluşan danışma kurulumuz ile birlikte ilimize hizmet etmekteyiz ilimiz sahip olduğu potansiyelleri ve jeopolitik konumu ile önemli avantajları olan fakat farklı nedenlerden dolay insanına sosyoekonomik fayda yansıtmamaktadır. İlimizde önemli STK birlikteliği olarak bu sorun analizinde çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.” Dedi.

YILDIRIM: BU ŞEHRİN SAHİBİ BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HER İNSANDIR

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Şehrin sahibi yok” söylemlerinin algı operasyonlarının içerisinde yer alan cümleler olduğunu ifade ederek, “Zaman zaman şehirler üzerinde ve şehrimiz üzerinde hoş olamayan “sahipsizlik” üzerine algı operasyonları ile birlikte şehrin sahibi yoktur gibi cümleler kullanılıyor. Bunda da siyaset gösteriliyor. Bu çok yanlış. Bu şehrin sahibi bu şehirde yaşayan her insandır. Allah her şeyin sahibidir. Bunlar algı operasyonları içerisinde oluşturulmuş bazen de yenik düşürülen sorunlar ve bakış açıları. Benim çok önemsediğim bir şey var. Doğru çalışan beyinlerin ideolojik yaklaşımları, kapalı devre çalışanları, odaklar sözlerimin muhatabı değil. Paydaşlık çok önemli bir şey.” Diye kaydetti.

DEMİRBAĞ: STK’LARA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Milletvekili Zülfü Demirbağ da,  sosyal medyadan dünyanın yönetilmeye çalışıldığını belirterek, bu konuda sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyleyerek, “İstediği görüşü dünya genelinde bakıyorsunuz sosyal medya araçları ile dünya gündemine getirip belki kabul ettiriyorlar. Hiç kabul ettirilmeyecek konular kabul ettiriliyor. Dolayısıyla bu konularda STK’lara çok önemli görevler düşüyor. Özellikle Elazığ söz konusu burada. Elazığ’ımızda STK’lar muhakkak kendi alanlarında yaptıkları çalışmaları birleştirmek suretiyle toplantılarda gündemi önceden belirleyerek gündeme getirilmesi gerekir. İlimizi ilgilendiren, geleceğine katkı sunacak konularda bizlerde siyasiler olarak iştirak etmek sureti ile bir araya gelmek sureti ile gündeme gelen ve ilimizi gelecekte ilgilendirecek, geleceğine ışık tutacak konularda katkı sunmaları lazım ve Ankara’da bunun takipçisi olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.