Devlet Su İşleri, kendi kampüsü içerisinde inşaata başladı fakat inşaatın yapıldığı alan imar planında yol olarak geçtiği için Elazığ Belediyesi, temelleri atılan inşaatı durdurdu.

Konuyla ilgili olarak Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, inşaat alanı önünde açıklama yaptı.

ŞEHRİMİZDE TRAFİK PROBLEMİMİZ VAR

Yapılan açıklamada, “Şehrimizde biliyorsunuz trafik problemimiz var. Trafiğin genişlemesi ve rahatlaması için yapılan çalışmalar var. Bu çalışmaların birinde de bu üniversitemizin doğu kapısında belediyemizin yaptığı imar planlı çalışmasında bir yol planı var bu plan üzerinde bir inşaat görüyoruz.  Bu inşaat DSİ’nin sınırları içerisinde bu gördüğümüz inşaatı plan üzerinde araştırma yaptığımızda yolun üzerinde olduğu görünüyor. Bu konuyu belediye başkanımızla görüştük belediye başkanımız bu olayın inşaat yapıldıktan önce bize haber verilmediğini ve izin almadıklarını söyledi. Ve bizde bu haliyle inşaatı durdurmak zorunda kaldık denildi. Ve Elazığ Belediyesi bu inşaatı durdurdu. Şimdi biz kamuoyuyla şunu paylaşmak istiyoruz. Bir işi yaparken kamuoyunda bu işle ilgili paydaşları neden bir araya topluyorsunuz. Kurum üdürlerine bu işle yetkili insanlara sesleniyoruz. Bizler Elazığ STK platformu olarak bu işlerin takipçisi olacağız.” diye kaydetti.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, bir iş yapılırken, paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, platform olarak bu işin takipçisi olacaklarını söyledi.