Fırat Nehri üzerindeki Saklıkapı ve Kara Leylek Kanyonu ile ilgili Malatya Valisi Aydın Baruş’un açıklamaları ile Elazığ kamuoyunda başlayan ‘kanyon bizim" tartışmalarına dahil olan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker açıklama yaptı.

PEKER: BİR REKABET BAŞLADI

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “2 yıldan beri sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırım Bey başta olmak üzere, sayın milletvekillerimiz ve ticaret sanayi odası başkanımız ve belediye başkanımız 2 yıldır Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonunu turizme kazandırmak için iyi bir seviyeye getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu iki kanyonun ve orada keşfedilmeyi bekleyen kanyonların turizme kazandırılmasında bir rekabet başladı. Bu rekabet bizi bir taraftan memnun etmektedir. Bildiğiniz gibi dün Malatya Valiliği’nin yaptığı açıklamada bu kanyonların Malatya Turizmine kazandırılacağı şeklinde bir ifade kullanıldı. Bizde diyoruz ki birlikte hep beraber daha fazla kanyonu çok daha geniş kitlelere ulaşacak şekilde turizme kazandırabiliriz. Malatya’yı da buraya davet ediyoruz. Gelin hep beraber buraları gezelim. Gönül arzu eder ki Adıyaman Nemrut’a gelen turistler Karakaya’dan Kömürhan’a, Kömürhan’dan Kemaliye’ye, Kemaliye’den Keban’a. Daha güçlü bir destinasyonla turizm şeklinde bu bölgenin kaderini değiştirecek bir sektörü ortaya koymaktadır” dedi.

PEKER: TAMAMEN BASKİL, KEBAN SINIRLARINDADIR

Prof. Dr. Kenan Peker, Kanyonların Keban İlçesi sınırlarında olduğuna vurgu yaparak, “Buradaki Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları tamamen Baskil, Keban sınırlarındadır. Karşı tarafta da keşfedilmeyi bekleyen kanyonlar vardır. Orası da Arapgir Arguvan sınırlarıdır” ifadelerine yer verdi.