Arıcak İlçesi Karakaş Köyünde 18 Aralık günü bir evde başlayan yangın kısa sürede diğer evlere de sıçramış ve çıkan yangında 6 ev küle dönmüştü.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yangında evleri zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

PEKER: ARICAK KARA TAŞ KÖYÜNDE MEYDANA GELEN YANGIN İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATMAK İÇİN TOPLANDIK

Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Arıcak kara taş köyünde meydana gelen yangın için yardım kampanyası başlatmak için toplanmış bulunuyoruz. Bankaya burada görmüş olduğumuz arkadaşlarımız derneklerimiz yardımlarını yaptılar. Parayı yatırdık ve burada açıklama yapmamızın sebebi de şudur diğer STK’lar ve şahıslar bazında yardım kampanyasına ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyoruz.” dedi.

Platforma üye sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, kendi aralarında topladıkları paraları hesaba aktardıklarını, vatandaşlardan ve diğer STK’lardan da destek beklediklerini söyledi.

PEKER: GEREK DEVLETİMİZDEN GEREK İSE HAYIRSEVERLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Orada evi yanmış olduğu 6 tane hane var aile var evet devletimiz güçlüdür. Gerek devletimizden gerek ise hayırseverlerden Allah razı olsun. Hepsi elinden gelen yardımı orada yapıyor yapmaya da devam ediyor. Biz STK platformu olarak bunu biraz daha geniş kitlelere ulaşılması ve daha fazla yardım yapılması için burada bu basın açıklamasını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.