Su yaşam kaynağımız, geleceğimiz.

Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi ile çevre ve su kaynaklarının korunmasında farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Çok yakında TRT Çocuk ‘ta yayınlanacak olan 39 bölümlük “Su Elçileri” çizgi film ve kamu spotları ile de çocukların çevre ve su kaynaklarının korunmasına ilişkin farkındalıklarının yükseltilmesi ve birer Su Elçisi olmaları amaçlanıyor.

“ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ÇİZGİ FİLİMLER HAZIRLIYORUZ”

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, “ Radyo olarak başlamıştı aslında su elçileri. Zaman zaman hem bizim yapmış olduğumuz yatırımları duyurma anlamında hem de özellik ile bakanlığımızın görev sahasında ki hususlarda ki hassasiyeti ve farkındalığı artırma açısından basın müşavirliğimizce kurulmuş bir bilim. Şunda WEB TV adı altında paylaştık. TRT ile beraber yayın yapıyoruz. Projelerimiz var. Bunun ile ilgili başta çocuklarımızı ve genç arkadaşlarımız için çizgi filimler hazırlıyoruz. Okullar da bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bunlar ile ilgili yarışmalar düzenliyoruz. Türkiye geneline yayacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZI BU KONUDA BİLİNÇLENDİRECEĞİZ”

Arslan, su tasarrufunun önemine değinerek “Su elçileri adı altında bir birim oluşturduk. Bunlar ile ilgili kamu spotu hazırlayacağız. Sadece su tasarrufu değil. Taşkın korumalar ile ilgili, arıtma tesisleri ile ilgili. Çünkü devlet su işleri artık atık suda da var. O sahalarda da çalışacağız. Vatandaşımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Zaman zaman bu tür filim olur görsel basına ulaştıracağımız kamu spotu ile ilgili afiş olur benzeri şeyleri sizler ile paylaşacağız. Hep bu konuyu sıcak tutmamız gerekiyor. Ben teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiğiniz için hem sizlere hem de Elazığlı hemşerilerimize saygılarımı selamlarımı sunuyorum desteklerini bekliyoruz” diye kaydetti.

Web TV, www.suelcileri.org adresinden izlenebilecek

VİDEO: