Survivor 2019 Şampiyonu olarak Elazığ’a büyük bir gurur yaşatan Elazığlı hemşehrimiz Yusuf Karakaya yarışmanın ardından memleketi Elazığ’a geldi.

Hemşehrimiz Yusuf Karakaya Elazığ Havalimanı’nda Elazığlılar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

Havalimanında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren hemşehrimiz Yusuf Karakaya daha sonra değerlendirmelerde bulundu.

KARAKAYA: BENİM İÇİN İNANILMAZ GURUR VERİCİ BİR OLAY

Elazığ Havalimanında açıklama yapan Survivor 2019 Şampiyonu olan Elazığlı hemşehrimiz Yusuf Karakaya, “Benim için inanılmaz gurur verici bir olay Elazığ’a bu kupayı getirmem. Aileme söz vermiştim bu kupayı Elâzığ’a getireceğim diye. Sözümü tutmak bana çok gurur verdi. Ama şöyle bir gerçek var, ben bu kupayı aileme sonra memleketim Elâzığ’a sonrada bana destek veren herkese armağan ediyorum” açıklamalarını kaydetti.

KARAKAYA: BU BENİM DEĞİL TÜRK HALKININ ŞAMPİYONLUĞUDUR

Şampiyon Karakaya, “Tarifi olmayan bir duygu. Bunu herkesin yaşaması lazım. Kupayı aldığımda yaşadıklarımı anlatamam. Gerçekten çok büyük emek verdim. Böylede bir gerçek var, ben ne kadar emek verirsem vereyim Türk halkının bana desteği olmasaydı ben bunu başaramazdım. O yüzden bu benim değil Türk halkının şampiyonluğudur” dedi.

KARAKAYA: BU ÇOK İNANILMAZ BİR DUYGU

İnsanların sevgisini kazanmanın çok guru verici olduğunu söyleyen Şampiyon Yusuf Karakaya, “Çok inanılmaz bir duygu bu. Çok mutuyum. Hayatımda en mutlu olduğum dönemlerden biri. Daha öncede spor hayatımda da çok şampiyonluk yaşadım ama bu çok farklı bir şey. Bu kadar insanın sevgisini saygısını kazanmak çok gurur verici bir şey. Bu değerler ailemin bana öğrettiği değerler sayesinde bunu kazandım. Ne kadar teşekkür etsem aileme azdır” ifadelerini kullandı.

KARAKAYA: ELAZIĞ KADAR MEMLEKETİNDEKİ BİR İNSANI DESTEKLEYEN BİRİ YOKTUR

Survivor 2019 yılı Türkiye Şampiyonu Yusuf Karakaya, “Elazığ kadar memleketindeki bir insanı destekleyen biri yoktur. Ben burayı çok seviyorum. 14 yaşında buradan ayrıldım ama hep Elazığlı olarak devam ettim. Ben Survivor’dayken de bana çok destek verdiler bunları gelince gördüm. Pankartlar olsun halkın seslenişi olsun. Herkese çok teşekkür ederim. Bu kupayı da Elazığ’a getirdiğim için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

HAVALİMANINDAN YURTBAŞI BELDESİ’NDE GEÇTİ

Survivor 2019 Şampiyonu Yusuf Karakaya Havalimanında karşılanmasının ardından konvoy eşliğinde babaocağı Yurtbaşı beldesine geçiş yaptı. Şampiyon Karakaya Yurtbaşı Beldesinde de büyük bir coşku ile karşılandı. Yusuf Karakaya için hazırlanan törende halaylar çekildi. Omuzlarda taşınan Karakaya’ya çiçekler takdim edildi.

KARAKAYA: BEN BU ŞAMPİYONLUĞU SİZLERİN DESTEĞİ SAYESİNDE ALDIM

Tezahüratlar eşliğinde karşılanan Yusuf Karakaya belde sakinlerine seslenerek, “Buraya gelip beni destekleyip beni ailem gibi karşıladığınız için Allah sizden razı olsun. Ben bu şampiyonluğu sizlerin desteği sayesinde aldım. Hepinizden verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Benim için oy yollayamadınız belki ama dualarınızla yanımda oldunuz. Bunu hep beraber kazandık. Bu kupada Elâzığ’a armağan olsun. Çok teşekkür ederim çok sağolun. Annem finalde rahatsızlanmıştı. Bende bir söz vermiştim. Tekrar bu kupayı götürüp anneme bu kupayı vermek nasip olur. Sizin desteğiniz sayesinde bunu kazandım. Şimdi bu kupayı anneme vereceğim” dedi.

“BİZDE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yurtbaşı Belediyesi Başkan Vekili, “Bu mutluluğu Yusuf kardeşimiz bizlere yaşattı. Bizde çok çok teşekkür ediyoruz. Tekrar hoş geldin sefalar getirdin” ifadelerini kullandı.

KARAKAYA, EVİNE GEÇEREK AİLESİYLE BULUŞTU

Yurtbaşı’nda ki karşılamanın ardından Survivor 2019 Şampiyonu olan Elazığlı hemşehrimiz Yusuf Karakaya, evine geçerek ailesi ile bir araya geldi. Survivor 2019 yılı Türkiye Şampiyonu Yusuf Karakaya evinde yaptığı açıklamada, “Zaten buraya her geldiğimde heyecanlanıyordum. Bu defa ekstra bir heyecan vardı. Çünkü Survivor kupasını Elazığ’a getirdim. Bunun için gerçekten gururluyum ve mutluyum. İnanılmaz bir karşılama bekliyordu beni gerçekten anlatılır bir hissiyat değil. Ve inanılmaz bir duygu. İnanılmaz zor bir yer. Bir defa açlıkla mücadele ediyorsunuz. Özlem var. Her şey bir arada ve siz orada olmaktan başka çareniz yok. Ailenizi temsil ediyorsunuz. Aileme giderken çok büyük bir söz vermiştim. Şampiyonluk sözü, her şeyden önce bunu yerine getirdiğim için çok mutluyum. Onun dışında gerçekten Elazığ’ın bana çok büyük desteği olmuş. Gelirken yolda bir sürü pankart gördüm. Bunlar çok gurur verici şeyler. Tabiri caizse Elazığ beni havaalanında resmen bağrına bastı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Benim için oy atan, atamayan, duaları ile yanımda olan herkesten Allah razı olsun. Ben elimden geleni yaptım. Performansımla. Ama insanların bana desteği olmadan bunu başaramazdım. Herkesten Allah razı olsun. Bu bizim şampiyonluğumuz. Bu kupayı Elâzığ’a baba evine getirdiğim için çok mutluyum ve çok gururluyum” dedi.

“GECE GÜNDÜZ DUA ETTİM”

Survivor 2019 yılı Türkiye Şampiyonu Yusuf Karakaya’nın Annesi, “Çok sevindim oğlumun şampiyon olmasına. Allah daha sağlık versin. Çok dua etti. Gece gündüz dua ettim. Yatmayıp izleyip dua ettim. Çok üzüldük. Allah yardımcısı olsun. Allah emeğini boşa çıkarmasın” dedi.

“CENAB-I ALLAH O DUAMIZI KABUL ETTİ”

Survivor 2019 yılı Türkiye Şampiyonu Yusuf Karakaya’nın Babası, “Gece gündüz izliyorduk, ona dua ediyorduk. İnşallah başarır dedik. Cenab-ı Allah o duamızı kabul etti. Oradaki çalışanlara hepsine teşekkür ederim. Bir yıldızı Allah bize verdi. Elâzığ’ın yıldızıdır, Türkiye’nin yıldızıdır”diye konuştu.

SURVİVOR 2019 ŞAMPİYONU YUSUF KARAKAYA KİMDİR?

2 Ekim 1994 Elazığ doğumlu Yusuf Karakaya, 14 yaşına kadar Elazığ'da yaşadı.

Arkadaşının antrenmana çağırması sonucu kick boks ile tanıştı.

Ailesi sporun çok gelecek getireceğini düşünmediği için kendisini başta desteklemedi; ama o hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi.

İnternetten takip ettiği bir kulüp vardı, ailesinden habersiz Antalya'ya gitti.

Kulübün kapılarını ona açtılar, antrenörü kendisine büyük destek oldu.

Salonda yatıp bütün gün antrenman yapıyordu, ilk girdiği Türkiye Şampiyonası'nda madalya kazandı.

Daha sonra amatörde Türkiye geneli ve uluslararası birçok başarı yakaladı.

18-19 yaşlarında artık bu işi profesyonel olarak yapması gerektiğini düşünmeye başladı, biletini aldı ve Tayland'a gitti.

Hazır değildi ama para kazanması gerekiyordu, dövüşmeyi kabul etti.

O bölgenin kemeri için Amerikalı rakibiyle maça çıktı.

4. rauntta rakibini nakavt ederek kazandı.

Tayland'ın en büyük dövüş kulübü kendisine sponsor oldu.

Tayland'ın en büyük 3 organizasyonuna çıktı ve nakavtla şampiyon oldu, kral ve kraliçe kupalarını kazandı. 1.5 yıl Tayland'da kaldıktan sonra Türkiye'den maç teklifi geldi.

Zamanın en büyük dövüşçüsü Nieky Holzken ile dövüşmek için maça çıktı; ancak burnu kırıldı ve doktor kararı ile maç bitti.

Sakatlığı çok uzun sürdü, 1.5 yılı hastanede 6 ameliyat ile geçti.

6 ay önce yeniden dövüşe başladı. Slovak rakibini 2 rauntta nakavt etti ve kazandı.

Antrenmanlarına aktif olarak devam ediyor.

En büyük hedefi bir gün UFC'de Türk bayrağını dalgalandırmak.