Tadında Hikayeler, Anadolu'nun kadim kültürünün ve lezzetlerinin izini sürmeye devam ediyor.

Tadında Hikâyeler bu haftaki gastronomik deneyimi için rotasını Elazığ’a çevirdi.

ETSO öncülüğünde Akademisyen-Gastronomi Uzmanı Asuman Kerkez’in sunumuyla 3 gün sürecek olan Tadında Hikâyeler programı Hazar gölünün kenarında mavinin ve doğanın eşsiz güzelliği ile çekimlerini sürdürdü.

SEYRAN: ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Elazığ Gastronımi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Elazığ için yapılan ilk çalışma ticaret odamızla birlikte ortak çalışmamamız. Elazığ için ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Bizim sesimize kulak veren değerli başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Elazığ gastronomisini hak ettiği noktaya taşıma yolunda durmadan çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖK: ELAZIĞ’IN HAK ETTİĞİ YERDE OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENLERİ YAPACAĞIZ

İstanbul Okan Üniversite Gastronomi Bölüm Başkanı ve Mutfak Sanatları Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, “Elazığımız bu zamana kadar kendini tanıtamamıştı. Bu şahane mutfağını ve yöresel değerlerini kendi içinde yaşıyordu. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla Elazığ’ın hak ettiği yerde olması için elimizden gelenleri yapacağız” diye ifade etti.

KERKEZ: BU GÜZELLİKLERİ BİRÇOK KİŞİNİN GÖRMESİ LAZIM

Tadında Hikâyeler program yapımcısı ve sunucusu Gastronomi Uzmanı Asuman Kerkez, “Şuanda Hazar Gölü’nün kenarındayız muhteşem bir yer gerçekten. Elazığ’ın geleneklerini, göreneklerini, yemeklerini, tarihini anlatmak ve ekranlara taşımak için geldik. Tadında Hikayeler programının yapımcısı ve sunucusuyum. Yıllardır uğraşıyoruz ama her şeyi biliyorum diyemiyorsunuz. Sürekli sürprizlerle Anadolu sizleri aşık ediyor. Elazığ’ın ben bu kadar geniş mutfağa sahip olduğunu tahmin etsim de net olarak bilmiyordum. Hele bu göl ve kayak merkezi bu güzellikleri birçok kişinin görmesi lazım mutfakla beraber” dedi.