Tarihi Harput- Hüseynik Yolu’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Tarihi Harput- Hüseynik Yolu’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Tarihi süreçte kervanların kullandığı ve türkülere konu olan “Şeher Yolu”nun yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla yeniden eski cazibesine kavuşması için çalışmalar devam ediyor.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 45’İ BİTTİ

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Harput–Hüseynik Mahalleleri arasındaki tarihi yolun açılması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda, bordür ve küp taş çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca %45’inin tamamlandığı projenin ikinci aşamasında yer alan Seyir Terası çalışmaları da başladı.

KÜLTÜREL MİRAS YENİDEN CANLANDIRILIYOR

Gerçekleştirilecek çalışmalar doğrultusunda toplam 2100 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve sit alanı çevresinde 800 metre travers yolu olarak düzenlenecek tarihi yol güzergâhı korkuluklarla çevrelenecek. Ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil bir doku kazanacak güzergâh; otoparkı, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları, çeşmeler, çardaklar, barbekü alanları ve bay-bayan mescitleriyle yeni bir görünüme bürünecek.  Proje, geleceğin turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Harput turizmine ise katkı sağlayacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137