Kapalı Çarşı Elazığ’ın en uğrak mekanı ve tarihi çarşısı.

Ramazan ayının en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan kapalı çarşıda kimileri iftar telaşı için koşuşturuyor, kimileri sahur için alışveriş hazırlığında.

Ancak görünen o ki vatandaşlar, alışverişlerini yapmak için uğradıkları çarşıdan hem memnun hem de şikayetçi?

Ben 70 yaşımdayım böle bolluk görmedim diyenler de var, Kapalı çarşıyı pahalı görüp ramazana göre olmadığını diyenlerde.

Fiyatlar yüksek diyen vatandaşlar, “Ramazan öncesi daha uygundu. Ette, sebzede fiyatlar fazlalaşmış.” derken, bazı vatandaşlar da, “Fiyatları her yerden daha uygun. Malalrı kaliteli, güzel. Aradığımız her şey burada var” dedi.

Kapalı çarşı esnafı satışların her yıl olduğu gibi bu yılda aynı durgunlukta olduğunu söyleyerek, “İlk 2-3 gün çok yoğun geçer. Özellikle katık ürünleri, tereyağı, peynir, zeytin, bal, pekmez, tulum bunlar hızlı gidiyor. Ama şu an durgunluk yaşanıyor. Bu her yıl böyle. Bizim beklediğimiz bir şey” ifadelerini kullandı.

Televizyon kanallarına çıkıp Ramazan ayı boyunca sağlık önerilerinde bulunan uzman doktorlardan yakınan, Kapalı Çarşı esnafı, “Bütün esnafları yıpratan trajikomik olaylar gerçekleşiyor. Bir profesörün biri çıkıp diyor ki hurma yemeyin. Hurma kolesterole zararlı. Hurma peygamber efendimizin sünnetidir. Bu 1500 yıldır var. Siz hiç hurmadan ölenini gördünüz mü? Diyorlar ki hurmaları yıkayarak tüketin. Tamam güzel bir şey bu ama sen, İslam ülkelerine hurmanın zararlı olduğunu yayıyorsun. Amerika’ya ihracat yapacaksın. İnsanları kandırmasınlar. Bundan 20 sene önce tereyağı sakın yemeyin dediler. Vita yağı yiyin yoksa damarlarınız tıkanır. Bugün Elazığ’ın yüzde 70’i anjio oluyor. Bunun sebebi vita yağı. Ben satıcı olduğum için demiyorum. Hurma peygamber efendimizin sünneti. Bunun ne gibi bir zararı olabilir” diye konuştu.

Ayrıca esnaf ramazan ayında en çok satılan ürünün ise badem şekeri olduğunu söyleyerek, “Badem şekeri hep revaşadadır. Hiç düşmedi” dedi.