İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Elazığ Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği ve Elazığ Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile açılan, Yazıkonak Beldesindeki Sığır Yetiştiriciliği Kursu ile İçme Köyündeki Ceviz ve Asma Yetiştiriciliği kursları devam ediyor.

Kursları ziyaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Erdoğan ve teknik personel, ilk olarak  Yazıkonak Beldesi Belediye Başkanı Aydın Ayaz'ı makamında ziyaret etti.

“Aile, kadın ve genç bireylerin eğitilerek bilinçlendirilmesi gerekiyor”

Açılan çiftçi kurslarının, geleneksel tarımdan modern tarıma geçişte üreticilere önemli katkısı olduğunu belirten İl Müdürü Karahan, "İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması için tarım sektörünün gençleştirilmesi, ziraat ve hayvancılık alanında bulunan aile, kadın ve genç bireylerin eğitilerek bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

“57 kurs planlıyoruz”

Karahan, İl Müdürlüğü olarak,  2017 yılında Elazığ genelinde uygulanmak üzere 57 kurs planladıklarını belirterek, “Bu kursların çoğu tamamlanmış olup kalan kurslar 2017 yılı Aralık ayı sonuna kadar bitirilecektir. Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında gerçekleşen kurslar ile verimlilik artarak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayan yeni istihdam alanları oluşturulacaktır” ifadelerini kullandı.

“Amacımız belde sakinlerimize her alanda katkı sunmaktır”

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında Yazıkonak Belediyesi'nde açılan kursa ilginin yüksek olduğunu söyleyen Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, İl Müdürü Turan Karahan'a teşekkür ederek şunları söyledi; "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortak düzenlediğimiz Besi Hayvancılığı ve Süt Verimliliği kursuna katılım oldukça güzel. Amacımız belde sakinlerimize her alanda katkı sunmaktır. Besi hayvancılığı ve süt verimliliğinin bilinçli bir şekilde uygulanması, aile ve ülke ekonomisine destek olabilmek adına  bu tür kursların açılması bizler ve üreticiler için oldukça önemli. Üretkenlik ve verimliliğin artması için açılan bu kursun hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Daha sonra İl Müdürü Karahan, İçme köyünde düzenlenen Ceviz ve Asma yetiştiriciliği kursunu ziyaret etti.