Taşköprü Sarımsağı Elazığ’da Yetiştirildi

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar, Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’ne ait sarımsağının Elazığ’da yetiştirdi. Devlet desteği ile yetiştirilen sarımsağın hasadı gerçekleştirildi.

Taşköprü Sarımsağı Elazığ’da Yetiştirildi

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar, Sarıçubuk Köyü’nde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile Kastamonu’nun Taşköprü sarımsağını Elazığ’da dikti.

İlk kez denenen ürünün hasadı Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

YIRIK: BİR MİKTAR HASADINI DA YAPACAĞIZ

Vali Yırık, “Alternatif ürün tarzında çiftçimiz diyelim çünkü bu faaliyeti yapıyor değerli hocamız. Burada bir faaliyet yapmış sarımsak ekimiyle ilgili. Gerçekten alanda yapılan işlemin netice verdiğini, ürünün gayet iyi bir şekilde hasılata dönüştüğünü hepimiz görüyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı bu sene proje kapsamında Elazığ’ımızda 100 dekarlık alanda 20 çiftçimize toplamda 420 bin TL’lik nakdi yardım yapmak suretiyle teşvik ve destek sağlıyor. Bu çiftçilerimizden birisi de Ömer Atalar kardeşimiz ile birlikte bir miktar hasadını da yapacağız” ifadelerini kullandı.

ATALAR: TOHUM OLARAK GÖNDERMEYİ BEN ÇOK UYGUN BULMUYORUM

FÜ. Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar da, “Çok iyi bir randımanla nihayetlendi. Biz öyle zannediyorum ki bu projeden itibaren, proje sonrasında da daha fazla Elazığ’ımıza bu stratejik tıbbi aromatik bitkiyi işlemek suretiyle belki ihracatına da yönelik TKDK müdürümüz de burada. Dün onunla da istişare ettim. Tohum olarak göndermeyi ben naçizane çok uygun bulmuyorum. Çünkü birçok ürünümüzü veteriner hekimim ben; gönderdik yurt dışına tiftik keçisi gibi. Sonra elimizden çıktı biz onları üretmedik, tiftiğini satın almaya başladık. Böyle değerli tohumları bildiğiniz üzere dünyada en önemli faktör hastalık etkenleri insanların mücadele ettiği kanser, diyabet, kalp damar hastalıklarından tutun şampuanların içine kadar anti bakteriyel, anti insektisit, antioksidan, anti kansorijen özellikleri tescil edilmiş birinci sınıf sertifikalı bir ürün bu ‘Taşköprü sarımsağı’ Elazığ’ımızda bunun yetişmesi tarımsal stratejik bakış açısını değiştirecek ben naçizane kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nt 23
Nt 23 - 3 yıl Önce

Siz Seydilli nin sarımsağıni bir yiyin ondan sonra Taşköprü sarımsağıni ağzınıza vurmazsiniz. Taşköprü sarımsağına vereceğiniz desteği kendi öz Seydilli sarımsağına verseydiniz ya.

Murat bayrak
Murat bayrak - 3 yıl Önce

Ömer hoca ürünün tamını kendi imkanlarıyla yetiştirdi hiçbir devlet desteği almadı

erdiii
erdiii - 3 yıl Önce

Veteriner profu boş zamanı iyi değerlendirmiş.

SIRADAKİ HABER

banner137