1720 yılından beri Elazığ’da Aksaray Mahallesi’nde hizmet veren Eski Saray Camii’nde 7 yıldır görev yapan Mustafa Gür, tayinin çıkması üzerine son görev yaptığı camiinde Cuma namazını kıldırarak, görevine veda etti.

Eski Saray Camii’nde yaptığı hizmetlerden dolayı mahalle sakinleri adına Saray Cami Dernek Başkanı Mehmet Türel Şener tarafından plaket verildi.

ŞENER: MAHALLEMİZİN BÜYÜK BİR KAYBIDIR

Saray Cami Dernek Başkanı Mehmet Türel Şener, müezzinleri Mustafa Gür’ün çok sayıda hizmetin yapılmasında emeği olduğunu belirterek, “6 Haziran 2013’ten beri Mustafa Gür diye bir müezzin tayin edildi. Bu müezzinimizin Aksaray Mahallesine yaptığı hizmetler sayılamaz. Özellikle camimizin tuvaletinden, çatısından, dış, iç boyasından, elektrik tesisatına kadar bütün bunlarda emeği vardır. Hocamızın buradan gitmesi biz mahallemizin büyük bir kaybıdır. İnşallah bundan sonra gelecek hocada mahallemize yarar. Müftülüğe de çok teşekkür ederim ki böyle bir eleman yetiştirmişlerdir” dedi.

GÜR: 4/4’LÜK BİR CAMİYİ AKSARAY SAKİNLERİNE BIRAKIP GİDİYORUM

2013 yılından beri Saray Camii’nde görev yaptığını anımsatan Mustafa Gür, mahalle sakinleri ile birlikte tarihi caminin eksikliklerini giderdiklerini belirterek, “2013 yılında buraya tayinim çıktı. Harput’un Sarahatun Camisinden Aksaray Eski Camiine tayin olarak atandım. Geldiğim zamanlar bu tarihi cami bakımsız bir şekilde günümüze gelmişti. Buna öncülük eden, destek veren kimse olmamıştır. Cenabı-ı Allah bize nasip etti. Biz öncülük ettik. Mahalle sakinlerine söyledi. Mahalle sakinleri bize destek verdi. Maddi ve manevi olarak bütün destekleri verdi. Bizde elimizden geldiği kadar camimizi bugüne kadar bu şekilde yaptık. Tayinimin çıkması sebebiyle gözüm arkada kalmadan 4/4’lük bir camiyi Aksaray sakinlerine bırakıp gidiyorum. Bütün Aksaray halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçen Metin Bey abimizden Allah razı olsun” diye kaydetti.

Mahalle sakinleri de, görev süresi boyunca camiin her türlü eksikliğinin giderilmesinde Mustafa Gür’ün öncülük ettiğini belirterek, yeni görevlerinde başarılar dilediler.