TEİAŞ 2 Bin 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

"Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında TEİAŞ 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

TEİAŞ 2 Bin 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Elazığ’da milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında düzenlenen fidan dikme etkinliği devam ediyor. Bu kapsamda TEİAŞ öncülüğünde 2 bin 500 fidan toprakla buluştu.

ŞERİFOĞULLARI: 30’UN ÜZERİNDE YENİ PARKI ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK

Fidan dikmenin geleceğe nefes olduğunun altını çizen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her yılın 11’nci ayın 11’nde, saat 11.00’da 11 milyon fidanı toprakla buluşturma adına “milli ağaçlandırma seferberliği” başlatıldı. Tabi bu anlamda ilimizde Orman Bölge Müdürlüğü’nün öncülüğünde çok ciddi manada fidanı toprakla buluşturma adına bir çalışma yapıldı. Bugünde burada 2 bin 500 fidanın toprakla buluşması, gelecek adına, geleceğe nefes olma adına çalışmalar başlatıldı. Tabi bizler yerel yönetimler olarak, Elazığ Belediyesi olarak ilimizde daha fazla yeşilin olması, daha fazla ağacın olması, çocuklarımıza daha güzel gelecek nesiller oluşturma adına çalışmalar yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 30’un üzerinde yeni parkı şehrimize kazandırdık. Sadece kent-köy projemizin 45 bin metrekarelik alanda yapmış olduğumuz çalışma 43 bin metrekaresi yeşil alan. Ayrı zamanda Ulukent Mahalle’mizdeki kanal boyu projemizi 37 bin metrekare olarak inşa ettik ve çalışmalarımızı bitirdik. Bizlerde tüm kurumlarımızla birlikte valiliğimizin öncülüğünde bu yeşillendirme seferberliğini her yıl her gün her ay bu aktivitelerle devam ettireceğiz. Tek amacımız çocuklarımıza daha güzel gelecek oluşturmak ve bu şehir adına da yerel yönetimler adına daha müreffeh, daha yaşanabilir her yönden kalkınmış ve gelişmiş bir şehir oluşturma adına çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

SARAÇ: ÖZELLİKLE BURAYI AĞAÇLANDIRMAMIZ ŞEHRE CİDDİ BİR NEFES ALDIRACAKTIR

Enerji sektörünün ağaca önem verdiğini belirten TEİAŞ Bölge Müdürü Ahmet Saraç ise, “Ağacın önemini çok fazla anlatmaya gerek yok. Herkes biliyor. Eskilerin tabiriyle ‘evimizin eşiğinden, çocuğumuzun beşiğine, soframızdaki tahta kaşığa, kibrit çöpüne’ kadar her alanda ağacı kullanıyoruz. Ayrıca iklim açısından ağaç olmazsa olmazımız. İklimin; yağmurların yağması için, yeraltı sularımızın zenginleşmesi için mutlaka çevremize bol bol ağaç dikmemiz gerekiyor. Tabi şu alana baktığımız zaman şehrin içinde kalan bir alan. Özellikle burayı ağaçlandırmamız şehre ciddi bir nefes aldıracaktır. Şehrin oksijen deposu olacaktır. Bir oksijen fabrikası gibi çalışacaktır burası. Enerji açısından tabi ki ağaç yine çok önemli. İklim ne kadar güzel olursa enerji verimliliği de o kadar iyi olacak. Enerji üretiminde denge olacak. Onun için enerji sektörü olarak da ağaca çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından daha yeşil bir Elazığ için fidanlar toprakla buluştu, ilk can suyu verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137