Son yıllarda organize sanayi bölgesinde bir bir açılan tekstil fabrikaları Elazığ’a umut olurken, sektörün yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri, alanın temsilerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

“Elazığ’da tekstil sektörünün istihdam sorunu ve verimliliği artırma” başlığı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantının moderatörlüğünü Başkan Asilhan Arslan yaptı.

ARSLAN: YÜKSEK MİKTARDA İSTİHDAM OLUŞTURMAYA BAŞLAYAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ALAN OLDU

Başkan Arslan, “Tekstil sektörü özellikle iş dünyasında özellikle oluşturduğu yüksek katma değer, yüksek istihdam ve ihracat rakamlarıyla ülkemizin vazgeçilmez lokomotif sektörlerinden. Elazığ’ımızda özellikle geçtiğimiz son 3 yılda çok ciddi yatırım alarak büyük işletmelere ev sahipliği yapan ve yüksek miktarda istihdam oluşturmaya başlayan çok önemli bir alan oldu” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: EN DOĞRU ŞEKLİYLE TEMİN ETME ADINA BİRÇOK ÇALIŞMALAR YAPTIK

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve Sektör temsilcilerinin yer aldığı toplantıda konuşan ETSO Başkanı Arslan, “Özellikle kalifiye elemanları en iyi şekliyle, en doğru şekliyle temin etme adına birçok çalışmalar yaptık. MEGİP Projesi kapsamında 300’ün üzerinde kursiyere eğitim vererek iş dünyasında gerek teorik eğitimleri, gerek pratik eğitimleri sağlayarak iş dünyasının yanında olup bu istihdamları sektöre kazandırdık. Geçtiğimiz dönemde Elazığ’ımız başından bir talihsiz hadise geçti” şeklinde konuştu.

ARSLAN: ELEMANI NASIL YETİŞTİRİP NASIL İŞ DÜNYASINA KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Arslan, “Sektörün önü açık. Sektör sürekli ihracat rekoru kırıyor. Özellikle Çin’de yaşanan olumsuzluklarla birlikte Avrupa pazarı tamamen Türkiye’ye yönelmiş durumda. Ve böylelikle de firmalarımız kapasite arttırma ihtiyacındalar. Ama kapasite arttırmak için şu anda ihtiyaç duydukları kalifiye elemana maalesef erişememekteler. Bunları nasıl aşacağız? Alttan eğitim modeliyle gerek meslek liselerimizde gerek meslek yüksekokullarımızda elemanı nasıl yetiştirip nasıl iş dünyasına kazandıracağız? Bunları bir masaya yatırmak istiyoruz” dedi.

Toplantı sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri ile devam etti.