Tesisi Gezdiler, Çalışmaları Yerinde İncelediler

Fırat Üniversitesi ARGE Müdürü Dr. Ali Keskin, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Eti Krom Tesisini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Tesisi Gezdiler, Çalışmaları Yerinde İncelediler

Fırat Üniversitesi ARGE Müdürü Dr. Ali Keskin, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Eti Krom’u ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

KESKİN: FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPTIK

Fırat Üniversitesi ARGE Merkez Müdürü Dr. Ali Keskin, ziyaretin amacına değinerek, “Bu ziyaretin amacı, bizim ARGE Merkezimizin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına müracaatımız öncesinde nasıl bir iş birliği geliştirebiliriz, kitaplar arasında kalan bilgileri nasıl sanayiye uygulayabiliriz üzerine fikir alışverişi yaptık. Daha sonra üniversitelerdeki hocalarımızın bize katkısı, bizim üniversiteye katkımız nasıl yapabileceğimiz üzerine görüş alışverişi yaptık. Biliyorsunuz ARGE Merkezinin en büyük şeyi fikir üretebilmektir. Burada fikir üretebilmek içinde üniversite – sanayi iş birliğini geliştirmek, fikirleri projeye dönüştürebilmek, bu projeler sayesinde de hem Eti Kroma hem de ülkemize katkılar sağlayabilmek için bu ziyareti gerçekleştirdik, bilgi alışverişinde bulunduk” diye kaydetti.

ÖZER: HANGİ ÖLÇÜDE İMKÂN OLDUĞUNU DEĞERLENDİRMEK AMACIYLA GELDİK

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer ise, ziyaretin önemine değinerek, “Ziyaretin temek gerekçesi aslında üniversite ile Eti Krom arasında kurumsal anlamda bir takım iş birliği imkânlarının araştırılmasını, buna hangi ölçüde imkân olduğunu değerlendirmek amacıyla buraya geldik. Buraya geldikten sonra Eti Krom yetkilileri tesisi de gezip görmemizi istediler. Gelen öğretim üyesi arkadaşlarımız farklı disiplinlerden arkadaşlar. Mühendislik fakültesinin çeşitli birimlerinden geldiler. Dolayısı ile her birinin işlevi farklı olabiliyor. Birazda işletmeyi tanımak, bilmek, öğrenmek bakımından kendi bilimsel etkinliğine bağlı olarak hangi alanda iş birliği imkanının olabileceğini değerlendirmek için böyle bir saha ziyaretinin yapılmasında gerekli olduğunu düşündükleri için fabrikayı geziyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137