İslam coğrafyası için kurban bayramı 11 Ağustos tarihinde başlayacak. Kurban bayramında aynı zamanda kurban kesme ibadeti de yerine getirilecek.

DUMANDAĞ: ELİMİZDEN GELEN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ
Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Kurban Bayramı yıllardır personelimizle kurban bayramında ne yapılacak? Bunu ezberlemişler, kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Çünkü ne yapacakları bellidir. Sağ olsunlar kurban bayramı gelmeden çevre temizliği, hayvanların barınma yerleri, hayvanların sulama teşkilatlanma yerleri yani her alanı tüm ekip kurban bayramından bir hafta on gün öncesinden başlayacağız. Kurbanın dördüncü gününe kadar, kurban sonunda da temizlikler başlıyor. Yani kurban bayramı dediğimiz zaman, Ticaret borsası olarak orada yıllardan beri hemşerilerimizi mağdur etmemek amacıyla elimizden gelen tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Belediyemizden ve Organize Sanayimizden de destek alıyoruz. Ama birebir bizim 24 saat ekibimiz orada görevdedir. Gece bekçisinden tut, gündüz veterinerine kadar sürekli oradalar. Bayramın başından sonuna kadar. İnşallah geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramlarda da hiç kimse orada bir sıkıntı yaşamayacak” dedi.

DUMANDAĞ: KURBANLARINI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ALABİLİRLER

Başkan Dumandağ, “Elazığ’daki tüm besi çiftliklerimiz kontrol altındadır. Yani sürekli veteriner denetimi altındalar. Hayvanlar daha pazara girmeden kontrol altına alınıyorlar. Pazara geldiği zaman da bizim orada sabah 8 akşam 5-6’ya kadar veterinerlerimiz orada sürekli var. Bayram öncesi, bayram sonrası ve bayram süresince her zaman olduğu gibi oraya hasta olan bir hayvan geldiği zaman biz fark edersek hemen kontrol ediyoruz. Çünkü o hayvanı içeri aldığımız zaman diğer hayvanlara da bulaşıyor. Diğer hayvanlara bulaşmasın diye kontrol altına alıyoruz. Burada kimsenin tereddüttü olmasın. Buraya gelen diğer hayvanlarda sağlıklı, çiftliklerde satılan hayvanlarda. Çünkü bir insan kendi bebeğine, çocuğuna nasıl bakıyorsa hayvanlara da o şekilde bakılıyor. Çünkü bunlar eğitime gidiyorlar. Yani aşıları, yemleri sürekli kontrol altında. Kontrolleri her ay, on beş gün de bir kere tüm çiftlikleri tarıyorlar, inceliyorlar. Bir yerinde hastalığı varsa o pazara çıkmıyor. Allaha çok şükür şuan Elazığ’da şuan öyle bir sorun yoktur. Kazasız, belasız herkes tertemiz kurbanlarını gönül rahatlığıyla alabilirler.

DUMANDAĞ: KURBAN FİYATLARI GEÇEN YIL GİBİ 20-21-22 ARASINDADIR

En çok merak edilen konu ise kurbanlık fiyatları, “ Girdilere bakarsanız, girdiler çok pahalı, ham hayvan çok pahalı. Kurban fiyatları geçen yıl gibi 20-21-22 arasındadır. Vatandaşlar canlı olarak alıyorlar. En güzeli kilodur. Çünkü kimse yanılmıyor. Vatandaş senede bir defa kurbanlık alıyor. Vatandaş onun kilosunu tahmin etmez ama mal sahibi iyi kötü tahmin edebiliyor. Fazla yanılma payı olmuyor. Ben hemşerilerimize bunu öneriyorum. Kurban aldığınız zaman hep canlı türü alsınlar ki dedikodu yapmasınlar. Çünkü yav ben bunu 150 kilo tahmin ediyordum, 100 kilo çıktı demesinler. En güzeli, en sağlamı canlı kilodur. Canlı canlı tartsınlar yanılma payı olmasın, satanda alanda yanılmaz. Çünkü satıcı iyi kötü biliyor. Ama yılda bir defa kurban kesen hemşehrilerimin bunu tahmin etmesi çok zor” diye konuştu.