Ticaret Borsası üyelerine, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

KERTİ: %50 HİBELİ PROJELERİN TANITIMI VE BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN TOPLANMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Kerti, “Bu gün burada kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, %50 hibeli projelerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi için toplanmış bulunmaktayız. 2006 yılında başlamış olup, 1. Etap olarak devam edip bu güne kadar 14’ e 2. Etap olarak kırsal kalkınmaların yatırımlarının desteklenmesi 31 Ekim 2021 tarihinde başlamış bulunmaktadır” dedi.

Toplantıda üyelerine seslenen Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, çiftçilerin sunulan imkanlardan faydalanmasını istedi.

DUMANDAĞ: BU FIRSATLARI DA KAÇIRMAYALIM

Dumandağ, “Bu projeleri yaparken güzel bir alt yapı, güzel bir fijital rapor hazırlanıp işlenebilecek bir yatırım yapması gerekiyor. Eğer işi yapıp işletmeyeceksek, bunu adet olsun diye yaparsak, hiç böyle bir yatırıma girmeyelim. Bu fırsatları da kaçırmayalım. Tabi ki bu fırsatları kaçırmamakla beraber güzel bir alt yapı çalışması gereklidir. Gerekirse biz Bursa’dan da gelip bilgi alışverişinde bulunabilirler” dedi. 

Toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fuat Kerti, desteklerin ekonomik ve altyapı gibi iki kategoriden oluştuğunu söyledi.

KERTİ: BU YIL ÇİFTÇİLERİMİZ MEMNUN OLACAK

Kerti, “Ekonomik yatırımlar büyük projeler kapsamında olup 3 buçuk milyon TL ile bütçelendirilen projelerimizdir. Ekonomik altyapı yatırımları ise 600 Bin TL kadar olup küçük aile işletmelerine yönelik projelerdir. Bu yıl ilk olarak ekonomik altyapı yatırımlarında özellikle çiftçilerimizin çok beklediği makine ekipman desteği adı altında AYİŞ planı diye bir bölüm eklendi. Burada 73 adet makine - ekipman ismi belirlenmiş. İnşallah bu yıl çiftçilerimiz bu anlamda memnun olacaklardır. Tabi bu makine- ekipman desteklerinde projelere bir başvuru hakları var. Bir de yine altyapı yatırımlarında BEYİŞ Planı var. Burada yine dediğim gibi 600 Bin TL olan küçük işletmelere yönelik yatırımlardır” dedi.