Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılının 30. Dönem mezunlarını verdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde  düzenlenen mezuniyet törenine,; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kazez,rektör yardımcıları, akademik personel ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende 30. Dönem mezunları adına dönem birincisi Doktor Mücahit Marsak konuşma yaptı. Dünyanın en kutsal mesleğine adım atmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Marsak,hocalarına  ve ailelerine teşekkür etti.

KAZEZ ;  “MEZUN GENÇLERİMİZ BU ÜLKENİN ÇOK KIYMETLİ DEĞERLERİ OLDULAR”

Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr.  Ahmet Kazez,30. Dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, mesleğe adım atan gençlere seslenerek “ Nice meşakkatle yetişen bu gençlerin mayasında harcında bizim emeğimiz var attık. Bizler de onlar adında toplumdan ve sağlık sektöründekilerden beklentilerimiz var. Bu sözüm meclisten dışarı. Karşınızda ki mezun gençlerimiz bu ülkenin çok kıymetli değerleri oldular. Farkına varın sahip çıkın. Koruyun kollayın ki ihtiyaç duyduğunuz da her daim yanınız da olabilsinler. Sevgili gençler altı yıl önce hayallerimiz ile fakültemize başladınız ve aramıza katıldınız. Hayallerinizin gerçekleşmesi için bizlerde elimizden geldi kadar sizlere destek olmaya çalıştık. Umarız ki hocalarınız ve arkadaşlarınız bu süreçte güzel anılara vesile olsunlar. Bu zamana kadar farkında olmadan arkadaşlarınız ile yarıştınız. Bu zaman da artık kendiniz ile yarışacaksınız. Her karanınız hastaya her dokunuşunuz aslında sizin kendi içiniz de bir yarışınız olacaktır. Daha güçleniyor olacaksınız” ifadelerini kullandı.

DEMİRDAĞ ; “HEKİMLİK MESLEĞİ DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİ

Rektör Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ’da Türkiye’nin tıp eğitimi ve sağlık hizmeti açısından dünyada örnek gösterilecek ülkeler arasında yer aldığını belirterek “ Son 15 yıldır sağlığa yapılan yatırımlar çok önemli. Bunun asıl mutfağında olan sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarının emeğidir, sağlık çalışanlarının fedakârlığıdır. En başta hekimlerimizin gösterdiği bir çabanın ürünü olarak ülkemiz şuanda sağlıkta örnek gösterecek ülkelerden biri. Bu hekimler tıp fakültelerinde yetişiyor. Bu açıdan baktığımız da tıp fakültelerinin çok önemli olduğu hemen hemen herkes farkında. Bütün haytalar da hayat boyu eğitim gerekiyor ama sağlık alanında baktığımız da ömür boyu değil ama her saniye eğitim gerektirecek mesleğimiz var. 2 yıl 3 yıl önce iç hastalığın tedavisini olmadığını söylediğimiz hastalık şuan da yeniden çıkan bir ilaç ile tedavi edildiğine kendimiz şahit oluyoruz. Bu açıdan hekimlik mesleği dünyanın en kutsal mesleği. Yani karşılığı para ölçülemeyecek bir meslek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kazez,mezunlara  meslek yemini ettirdi.

Yemin törenin ardından dönem birincisi Mücahit Marsak, mezuniyet ağacına bröveyi çaktı.

Tören, öğrencilerin mezuniyet belgelerini almalarıyla sona erdi.