23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Genel Kurulu’na, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Bakanlar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, Oda/Borsa Başkanları ve Delegeler katıldı.

Elazığ Genel Kurulda Temsil Edildi

TOBB 73. Genel Kuruluna Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ile birlikte Elazığ TSO Üst Kurul Delegeleri Kasım Çeilk, Adem Akbulut, Erhan Kalınca, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Akan,  Mustafa Tavuş, Ahmet Küçükay ile Genel Sekreter M.Mehmet Karabulut katıldı. Elazığ TSO heyti TOBB Başkanı Hisarcıklıoğluyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu.

24 Mayıs Çarşamba günü TOBB ETÜ Spor Salonu’nda düzenlenen Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, Oda/Borsa Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada , yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınacağını belirtirken, “Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı. Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz” dedi.

“Artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerek”

Türkiye’nin, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme gösterdiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerektiğinin altını çizdi. Reform ateşini yeniden canlandırmanın önemi üzerinde duran TOBB Başkanı, hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikâyesini tüm dünyaya göstereceklerini bildirdi.

TOBB 73. Genel Kurul Toplantısına katılan Elazığ TSO Heyeti İdris Alan başkanlığında TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundular.