TOBB Heyeti Kırgızistan’da Görüşmelerde Bulundu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülkeyi ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve aralarında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın da bulunduğu heyeti kabul etti. Görüşmede Hazar Şiir Akşamları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Elazığ TSO Başkanı Arslan’a Cumhurbaşkanı Caparov, Elazığ halkına selamlarını iletti…

TOBB Heyeti Kırgızistan’da Görüşmelerde Bulundu

Ticari ve ekonomik iş birliği ve önemli projelerin uygulanması gibi güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Hisarcıklıoğlu davetten dolayı Cumhurbaşkanı Caparov'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ileten Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan'ın bağımsızlığının 30. yılı dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Caparov da tarafların tam olarak 30 yıl önce ortaya konulan devletlerarası ilişkilerin en iyi geleneklerini sürdürdüklerini vurgulayarak, "Türkiye, Kırgızistan için sadece stratejik bir ortak değil aynı zamanda kardeş bir ülkedir" dedi.

Caparov, Kırgız-Türkiye iş birliğinin siyasi, ticari, ekonomik ve yatırım alanlarında yeni bir seviyeye ulaşacağını umduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kasımda İstanbul'da yapılacak Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geleceğini teyit etti.

Kırgızistan'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetine, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini geliştirmek amacıyla ülkenin yatırım potansiyeli anlatıldı.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ın da aralarında bulunduğu heyetle görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin önemine ve büyük potansiyeline dikkati çeken Caparov, şunları kaydetti: “Karşılıklı ticaretin önündeki teknik engelleri kaldırmak için kararlı adımlar atma zamanının geldiğine inanıyoruz. Şimdi ekonomide ve kamu yönetiminde büyük reformları başlatıyoruz. Sanayi, tarım, tekstil, hidroelektrik gibi alanlardaki projelere özel önem verilmektedir.”

Caparov, Kırgızistan'da fabrika ve tesislerin bir arada olduğu sanayi bölgesinin kurulmasını istediklerini belirtti. Türk heyeti, Kırgızistan'ın yatırım ve ihracat potansiyeliyle ilgili bilgilendirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137