Torununun Teşviki İle Sokak Sokak Gezerek Atık Kitap Topluyor

5 yıl önce torununun teşviki ile Elazığ’da pikap ile sokak sokak gezerek atık durumda defter ve kitap toplayan Erdal Gezeroğlu, kullanılamayacak durumdakileri geri dönüşüme verirken, kullanılabilecekleri ise ücretsiz olarak öğrencilere ve kütüphaneye hediye ediyor.  

Torununun Teşviki İle Sokak Sokak Gezerek Atık Kitap Topluyor

Elazığ’da yaşayan 4 çocuk babası Erdal Gezeroğlu, 11 yaşındaki torununun sözleri üzerine pikabı ile sokak sokak gezerek kullanılmayan kitapları ve defteri toplama kararı aldı.

5 yıldır kendine ait pikap ile her gün düzenli olarak il merkezinde bulunan mahallelerde anons yaparak kullanılmayan ve çöplere atılan kitap ile defterleri toplayan Gezeroğlu, kullanılamayacak durumdakileri geri dönüşüme verirken, kullanılabilecekleri ise ücretsiz olarak öğrenci ve kütüphaneye hediye ediyor. Gezeroğlu bu sayede hem para kazanıyor hem de öğrencileri mutlu ediyor. 

GEZEROĞLU: YAZIKTIR BUNLAR BİZİM AĞAÇLARIMIZ

Torunu sayesinde böyle bir işe girdiğini ifade eden Erdal Gezeroğlu, "5 yıl önce 11 yaşındaki torunumun sayesinde bu işe başladım. Çöpün yanında kitap buldu, getirdi arabaya attı. Dedim kızım bunları ne yapacaksın, dedi 'dede ya okula verelim ya da geri dönüşüme verelim. Yazıktır bunlar bizim ağaçlarımız. Bu kitapları benim için toplar mısın' dedi. Ben de bu işi yapmaya başladım. İlk zamanlar zarar ettim. Şimdi ise devamlı yapıyorum. Yaklaşık beş yıl oldu" dedi.

Kitapların kullanılacak halde olanlarını öğrencilere ve kütüphaneye ücretsiz verdiğini ifade eden Gezeroğlu, "Yazıkonak Beldesinde bir kütüphane var. İşe yarayacak kitapları oradaki kütüphaneye veriyorum ücretsiz olarak. Öğrencilerimiz faydalanıyor" diye konuştu.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mert
mert - 2 yıl Önce

evet güzel ve hayırlı bir iş.bari bir iketişim numarası verseydiniz bizde elimizdekileri verirdik

Merthan
Merthan - 2 yıl Önce

Güzel bir çalışma tebrikler

.
. - 2 yıl Önce

Dayının müziğide çok güzel.Belediyenin yıllardır yapamadığı atık ayrıştırmayı yapanlara helal olsun diyorum.

SIRADAKİ HABER

banner137