Yaklaşık 87 yıldır hizmet veren zaman içinde oluşan deformasyon ve yıpranma ile birlikte tehlike arz eden Tren Garı İstasyon Altgeçidinin yenilenmesine karar verilmiş ve çalışmalara başlanmıştı.

Alt geçidin 2 şerit gidiş, 2 şerit de geliş yönü olması beklenirken TCDD, bölgeden geçen altyapı şebekeleri yüzünden teknik olarak bunun mümkün olmadığını bildirmişti.

Proje çalışmaları tamamlanan alt geçitle ilgili bir aşama daha katedildi.

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek yaptığı açıklamada, “25 Haziran 2021 tarihinde alt geçidin yapımı için gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. Elazığ geçit ihalesine toplam 25 firma katıldı ve ihaleyi bir Elazığlı firma kazandı. Bu firmamız önümüzdeki günlerde alt geçit için çalışmalarına başlayacak. İhale büyük bir katılımla gerçekleşti ve bunların itiraz süreçleri işletildi. Bayram tatili nedeniyle de sözleşme imzalanamadı. Ancak bugün sözleşme aşamasına gelindi ve ihaleyi alan firmaya Cuma günü yer teslimi yapılacak. Alt geçidin yapım çalışmalarına önem veriyoruz ve çalışmalara hızlıca başlanacağının bilinmesini istiyoruz. Kısa süre içerisinde de alt geçidi tamamlayıp Elazığlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.