Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen TRT Akademi Atölye Çalışmaları konferansında Elazığlı hemşerimiz TRT Haber- Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya ve TRT kadrosunun önemli isimleri yer aldı.

ÇELİK: BİR MUTFAK ÇALIŞMASI BURADA YÜRÜTÜLECEK

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Aydın Çelik, “Haber Medya Koordinatörlüğü medya eğitim koordinatörlüğü tarafından düzenlenen TRT Akademi Atölye çalışması nedeniyle burada toplanmış bulunuyoruz. Program çerçevesinde belgesel alanında, haber alanında, radyo alanında tabiri caizse bir mutfak çalışması burada yürütülecek” ifadelerini kullandı.

YEŞİLKAYA: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SİZE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

TRT Haber-Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya, “Tabi Elazığlı olduğum için heyecanlıyım. Açıkçası bu kadar genç öğrencilerin ilgisini de beklemiyordum. O da beni hem çok şaşırttı hem çok sevindirdi. Atölye çalışmasını çok önemsiyorum. Birebir sahada haberi anlatmak, birebir sahada haberi yaşayarak hazırlamak ve materyali toplamanın çok daha önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bence mutlaka bunu yapmak isteyenler için çok önemli fırsat olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu değerlendirirsiniz. Biz de elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konferansta medyanın rollerine değinen TRT Belgesel Prodüktörü Ece Soydam, TRT Başspikeri Şener Mete, TRT Diyarbakır Radyo Müdürü Fatih Yılmaz ve TRT Muhabiri Mikail Kurban, meslekte önemli noktalara gelmenin püf noktalarını anlattılar.

HABER: SITKI TAŞEL