Doğu Anadolu Kadın Sağlığı Derneği ile Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği’nin ortak düzenlemiş olduğu, Kısırlık konulu toplantı Elazığ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan çok sayıda Kadın Doğum ve Hastalıkları uzmanlarının katıldığı toplantıda birçok akademisyen ile uzman doktorlar bilimsel bildiri yayınladı.

Atatürk Üniversitesi Kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı BŞK ve Doğu Anadolu kadın sağlığı derneği başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe “amacımız bu bölgedeki bütün kadın doğum doktorlarımıza ulaşmak” dedi.

KUMTEPE: AMACIMIZ BU BÖLGEDEKİ TÜM İLLERE ULAŞMAK

Atatürk Üniversitesi Kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı BŞK ve Doğu Anadolu kadın sağlığı derneği başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, “ Biz kadın hastalıkları Doğu Anadolu hekimleri olarak Doğu Anadolu Kadın Hastalıkları derneğini kurduk ve amacımız bu bölgedeki tüm illere ulaşmak. Sevinerek söylüyorum ki Doğu Anadolu’da ki bütün kadın hastalıkları doğum üyesi hekimlerimiz derneğimize aktif üyeler” dedi.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Atılgan ise derneğin kuruluş amacına ve yapılan çalışmalara değindi.

ATILGAN: DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE ÇALIŞAN BÜTÜN KADIN DOĞUM HEKİMLERİNİ BİR ARAYA GETİRMEK, MESLEKİ SORUNLARINA ORTAK OLABİLMEK

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Atılgan, “ Amacı Doğu Anadolu bölgesinde çalışan bütün kadın doğum hekimlerini bir araya getirmek, mesleki sorunlarına ortak olabilmek ve çözüm üretebilmek bakımından destek olan derneğimiz ilk toplantısını Yakup hocam başkanlığında Erzurum’da Onkoloji üzerine yaptı” ifadelerini kullandı. 

Üreme Sağlığı ve İnfertilife Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ’da eğitime önem veren bir dernek olduklarının altını çizdi.

BOZDAĞ: ÖZELLİKLE EĞİTİM FAALİYETLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Üreme Sağlığı ve İnfertilife Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, “ Lokal toplantılara ve eğitime önem veren bir derneğiz. Özellikle eğitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz” dedi.