“TÜM ESNAFLARIMIZ BÜYÜK BİR ENDİŞE İÇİNE GİRMİŞTİR”

Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesi’de, Şehir Hastanesi’ne taşınmıştı. Hastanede Caddesi ve Yunus Emre Bulvarı üzerindeki esnafın taşınmayla birlikte durumunu görüşmek üzere ETSO’da bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, taşınan hastanelerin ikinci basamak ve ihtisas hastanesi olarak hizmete devam etmeleri önerisi çıktı.

“TÜM ESNAFLARIMIZ BÜYÜK BİR ENDİŞE İÇİNE GİRMİŞTİR”

Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Odası Başkanları, Elazığ merkezinde yer alan hastanelerin yapımı tamamlanarak hizmete açılan Şehir Hastanesi’ne taşınması ile bölge esnafının son durumunu görüştü.

ETSO’da bir araya gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve Birliğe bağlı 24 Oda ile birlikte Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren çeşitli STK temsilcileri, ETSO 13. Meslek Grubunu oluşturan Medikal Sektör Temsilcileri, Hastane Caddesi ve Yunus Emre Bulvarında faaliyet gösteren işletme temsilcileri ve Mahalle Muhtarları konu hakkında görüş ve önerilerde bulundular.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapasitesini küçülterek yine hastane vasfını devam ettirmesi için ETSO, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, HAZARSAM Başkanı Prof. Dr.  Bilal Çoban ve işletme sahiplerinin katılımı ile ortak bir rapor hazırlanması ve bu talebin başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm mercilere oluşturulacak bir komisyon marifetiyle verilmesi kararlaştırıldı.

“TÜM ESNAFLARIMIZ BÜYÜK BİR ENDİŞE İÇİNE GİRMİŞTİR”

Yapılan istişare toplantısı sonrasında bir açıklama yaparak değerlendirmede bulunan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Mevcut hastanelerin hastane vasıflarını yitirmesi halinde başta Elazığ olmak üzere bölge hinterlandındaki illerin sağlık alanında mağduriyetlerinin olacağını görmekteyiz. Bununla birlikte mevcut hastanelerin bulunduğu bölgede konaklama, sağlık, medikal, gıda, tekstil, ulaşım gibi birçok sektörde önemli yatırımlar yapıldığı ve bu yatırımların hastanelerin boşaltılması ile birlikte bir anda iş yapamaz duruma geleceği gerçeği ile tüm esnaflarımız büyük bir endişe içine girmiştir. Ülkemizde çok sayıda ilde Bölge ve Şehir Hastaneleri yapılmasına karşın mevcut hastaneler 2.Basamak Hastane şeklinde yeniden revize edilerek fonksiyonları devam etmiştir. Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları da aynı uygulamanın ilimiz için de yapılmasını talep etmektedir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vedat
Vedat - 6 yıl Önce

Cemil hala Başkan mı?

SIRADAKİ HABER

banner137