Ayşe Tuncel… 9 ay önce burnunun sürekli kanamasından dolayı şikayetçi olarak babasıyla birlikte hastaneye gitti.

Hastaneye gittiklerinde ise tanı olarak Ayşe Tuncel’e İGG4 oldu.

Tuncel’in Hastalığının vücudunun diğer organlarına atmaması için Ayşe’nin mutlaka tedavisini sürdürmesi gerekiyor.

TUNCEL: İGG4 TANISI KONULDU

Ayşe Tuncel, “Bundan 9 ay önce burun kanamasıyla doktora gittik. Doktor da ‘burnumda toplu iğne ucu kadar delik olduğunu’ söyledi. Ondan sonra 18 yaşından küçük olduğum için ameliyat yapmadılar ve 18 yaşını beklemen gerekiyor dediler. Biz 3 ay sonra başka bir doktora gittik ve deliğin büyüdüğünü söylediler. Bu delik büyüdükçe benim burnum günlük bir şekilde kanıyordu. Bu kanamalar sonucunda biyopsi yapıldı. 3 gün hastaneye yatırdılar beni. Orada burun kanaması olduğu zaman burnumu yakmaya çalıştılar. Sızıntı halinde geldiği için burnu yakamadılar. Biyopsi sonucunda İGG4 denilen hastalık çıktı. Daha sonrasına başka doktora gittik. Malatya’da da 1 tane biyopsi yaptırdık. Orada da vegener denilen bir hastalık çıktı. Onlarda ramotoloji bölümü ilgilendiği için oraya sevk ettiler, oradakiler bir şey bulamadılar. Daha sonra Ankara’ya gittik” ifadelerini kullandı.

TUNCEL: İÇ ORGANLARA ATMA RİSKİ VAR

Tuncel, “KBB’de 3 gün yattım ben. Ondan sonra ramotoloji bölümüne aldılar. Orada da yatarken bizi testlere soktular. Testlerde behçet olabilir dediler. Behçet tanısı koydular. Ondan sonra orada da sürekli burun kanamalarım oluyordu ama bir türlü yakamıyorlardı. Behçet olabilir dediler. Daha sonrasında orada da biyopsi alındı. Oradakiler temiz çıktı. Şu anda burnumda kanamadan dolayı ülser çıkmış. O ülserin vücuda akmaması için tedavi görüyorum. 3 ay önce geldik şimdi bir daha gideceğiz. Ülser burun kemiğimi iyice çürütmüş. Eğer bunun önlemi alınmaz ise iç organlara atma riski var. İç organlara atarsa akciğer kanseri, karaciğer kanserine kadar çevirebiliyormuş. Biz de onun için tedavi görüyoruz şu anda Ankara’da” şeklinde konuştu.

Kızı ile birlikte sürekli Ankara’ya gidip geldiği için daimi bir işte çalışamayan Baba Seyfettin Tuncel, beş çocuklu bir ailenin reisi.

BABA TUNCEL: DA BEN MİLLETİMİZDEN YARDIM ELİ BEKLİYORUM

Kiracı olan Baba Tuncel, “Kızım Ayşe’nin bundan 9 ay önce doktora gittiğimizde burnunda toplu iğne ucu kadar delik olduğunu söylediler ve kızımın 9 aydır burnundan devamlı kan geliyor. Bunun tedavisi için Elazığ, Diyarbakır, Malatya ve en son Ankara’ya gittik. Ankara’da kaldığımız süre içerisinde kızıma behçet hastalığının tanısını koydular. Kızımın burnundaki kanamadan dolayı ülser oluşmuş. Bu ülser burun kemiğini komple yemiş bitirmiş. İç organlarına atma riski var. İç organlarına atarsa akciğer kanseri, karaciğer kanseri, bağırsak kanserine kadar çeviriyor. Ben 11 aydır kızımı götürüp getiriyorum. Gidip geldiğimden dolayı çalışamıyorum. Çalışamayınca benim evim kira. Elektriğim, doğalgazımın ödemesi var. 5 tane çocuğum var. Bunlara bakmakla yükümlüyüm. Sağ olsun Elazığ’da bizi tanıyan eşimiz, dostumuz biraz yardımcı oldular. Bu saatten sonra da ben milletimizden yardım eli bekliyorum” diye konuştu.