696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüzbinlerce taşeron işçi, kadroya geçiyor. Tunceli’deki çeşitli kurumlarda yaklaşık 900 taşeron işçi için davullu zurnalı başvurular alınmaya başladı. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Hükümetin taşeron işçilere verdiği kadro müjdesi ile kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin, sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin başvurular başladı.

900 KİŞİ KADROYA GEÇECEK

Tunceli’de de çeşitli kurumlarda çalışan 900 civarında çalışanın Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in de katılımı etkinlik düzenlendi. Etkinlik ile başvuru formları doldurulup, müracaatlara devam ediyorlar.

Tunceli Belediyesince hizmet binasında gerçekleştirilen etkinliğe Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Tahir Cevher, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Özdemir Aktaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Belediye Başkan yardımcıları Sami Doğan ile Erdoğan Elaldı, işçiler ve vatandaşlar katıldı.

Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, taşeron işçilerin sevincine davul zurna eşliğinde halay çekerek katıldı.

“TUNCELİ’MİZ ADINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Tunceli’de 900 civarında kadroya geçecek işçinin bulunduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sayın Başbakanımız, Sayın Bakanlarımızın gayretleriyle taşeron işçilerimizin kadroya alınmasıyla ilgili işlemler başlatıldı. Tunceli’mizde de 900 civarında bu şekilde çalışanlarımız var. Müracaatlar alınıyor hem Memleketimize hem Tunceli’mize hem de sizlere ailelerinizle birlikte hayırlı uğurlu olsun inşallah. Emeği geçenlere sizler ve Tunceli’miz adına şükranlarımızı sunuyoruz”ifadelerinde bulundu.

VİDEO: