Açılış törenine Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Muhammet Kelabi Kalbay,  Cumhuriyet Başsavcısı Vekili. Adem Aydın, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcısı Akın Zor, Emniyet Müdür Vekili Kazım Oraltay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sinan Şen ve İl Müftüsü Aşır Durgun katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, şehitlerimizin isimleri tek tek okundu.

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI”

Açılışta konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Bizim için anlamlı, bir o kadar da duygusal bir gün. Yavuz Sonat Güzel Binbaşımız şahadete ulaşalı tam 3 yıl oldu. Böyle güzel bir parkla şehitlerimin anısının yaşatılması çok önemli. Bizler şehitlerimize, gazilerimize, onların yakınlarına ne yapsak kifayetsiz kalır. Tunceli’de birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işler çıkardık. Her yerde sizleri gururla anlatıyoruz. Tüm arkadaşlarımız burada destanlar yazdınız. Bu ilin dağlarını teröristlerden tek tek temizliyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Tunceli eski Tunceli değil. Siz kahramanlarımızın sayesinde teröristlerle mücadelede büyük başarılar elde edildi” ifadelerini kullandı.

“YÜCE RABBİM VATANIMIZA, BİRLİĞİMİZE, DİRLİĞİMİZE GÖZ DİKENLERE FIRSAT VERMESİN”

Vali Tuncay Sonel, “Teröristler tek tek etkisiz hale getirilirken Tunceli artık huzur şehri oluyor. Burası doğal güzellikleriyle vatanımızın eşsiz güzelliklerini barındırıyor. Buranın değerini bileceğiz. Tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın İçişleri Bakanımızın büyük destekleri var bize. Allah yolunuzu açık etsin. Yavuz Sonat Güzel Binbaşımızın nezdinde bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hem Tunceli’de hem de yurdun dört bir köşesinde kahraman gazilerimiz var. Onlara da Allah’tan şifalar diliyorum. Devletimiz var olsun. Yapılan bu parkta emeği olan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yüce Rabbim vatanımıza, birliğimize, dirliğimize göz dikenlere fırsat vermesin” dedi

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dua okundu.