Ekim ayı’nda  kutlanan  Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Türk Diyanet Vakıf Sen Başkanı Ahmet Öksüztepe, sendika üyeleri ile program düzenledi.

Program Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı.

“YILIN HER SAFHASINDA DA DİN GÖREVLİSİNE İHTİYAÇ VARDIR”

Türk Diyanet Vakıf Sen  Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe, “Ömrümüzün her safhasında, ömrümüzün her anında din görevlilerine ihtiyaç vardır. Dolayısıyla din görevlileri din hizmetlerine adanmış her biri birer ömürdür. Bilindiği gibi 1986 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız Ekim’in ilk haftasını Camiler haftası olarak kutlamaya başlamış. 2003 yılında buna Din Görevlilerini de eklemiş ve 2003 yılından günümüze kadar camilerimiz ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Elbette bu ulvi görevi yapan siz Din Görevlilerini bir haftaya sığdırmak mümkün değildir. Din görevlisi senenin tamamında anılmalı, senenin tamamına yayılmalıdır. Niye ömrümüzün her safhasında Din Görevlisi varsa; yılın her safhasında da Din Görevlisine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

“LOJMANI ESKİ HARABE OLAN KÖYLERİMİZE; DİN GÖREVLİSİ VERİLMEMELİDİR”

Öksüztepe, “Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde içinde yaşayabileceğimiz Camii lojmanları yapılmalıdır. Lojmanı eski harabe olan köylerimize; Din Görevlisi verilmemelidir. Bunun yanında şehrimizde de lojman probelim maalesef had safhadadır. Camilerde imamlarımızın evleri camiye uzak oluğu için ömürleri boyunca camiye yakın oturabilmek için kiracı hayatı sürdürmektedir. Oysa ki Türkiye Diyanet Vakfı’nın hemen hemen her mahallede evi vardır. Bu evler vatandaşlara kiraya verilmiştir, Din Görevlilerine bu evler Din Görevlilerinin istaifadesine sunulmalıdır. Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurtlarında Diyanet personeline öncelik verilmeli ve personelin çocuklarına verilen burslarda iyileştirmeye gidilmelidir” şeklinde konuştu.

Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkan Ahmet Öksüztepe, daha sonra 30 yıl önce görevi başında cami lojmanı yapımında düşerek omuriliği zedelenen ve emekli olan Garip Tahta ‘ya plaket verdi.