Türk Eğitim Sen üyeleri, Eğitimde şiddet olaylarına dikkat çekmek ve yasal düzenlemelerle ortadan kaldırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

EFE: CANINA KAST EDİLEN ÖĞRETMENLERİMİZ YÜREKLERİMİZİ DAĞLAMAKTADIR

Öğretmenevi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Başkanı Talat Efe, “Gün geçmiyor ki öğretmene dönük bir şiddet hadisesine dahi bir haber medyaya yansımamış olsun. Sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır” dedi.

EFE: MOTİVASYONLARINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK ŞEKİLDE TEDİRGİN ETMEKTEDİR

Öğretmenlere yönelik şiddet vakalarının failleri öğrenci ya da öğrenci velisi olduğunu belirten Efe, “Dün canından parçasını, yani evladını okula getirilen eti senin, kemiği benim gibi bir tutula öğretmene yaklaşan bir toplum ne zaman ve nasıl bu duruma gelmiştir? İşte problemin çözülmesi gereken asıl problem buradadır. Artan şiddet olayları eğitim çalışanlarına can güvenliği endişesine dair yol açmakta ve motivasyonlarını olumsuz etkileyecek şekilde tedirgin etmektedir. Bu gözden kaçırılmamalıdır ki öğretmene şiddet sadece adli boyutu olan bir sosyal problem değil, aynı zamanda bir eğitim sorununu ele almıştır” diye kaydetti.

EFE: ÖNLEYİCİLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAKTIR

Türk Eğitim Sen Başkanı Talat Efe, Eğitimde şiddet olaylarına karşı toplumsal seferberlik ve yasal düzenlemeler yapılmasını istediklerini söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanım, Biz eğitimciler olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması anlamında toplumsal bir seferberliğe ihtiyaç olduğuna inanıyoruz ki, zaten öğretmene yönelik şiddet sadece eğitim çalışanlarının değil, toplumun sorunudur. Çünkü unutulmasın ki öğretmene verdiğimiz değer, aslında ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Zat-ı halinizin iradesi ile ve TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda ilerleme kat edileceğine inanıyoruz. Eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikayete bağlı kalmaksızın faili hakkında kamu davası açılması ve cezai işlem uygulanmasını talep ediyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla müsemma gösterilmeme gerektiği aksine şiddet suçlularının cezalandırılacağı düşüncelerinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı bilincinin oluşturulması önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kaydetti.