Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi kongresi, öğretmenevinde gerçekleşti. Kongrede Fatih Murat Taşkın ve Talat Efe başkanlık için adaylığını gösterdi.

Kongrede konuşan Türk-Eğitim Sen Elazığ Şubesi Başkan Adayı Fatih Murat Taşkın, “Eğitim çalışanları toplumsal farkındalık seviyeleri yüksek insanlarıdır” diyerek “Ben 3 bin üyenin sesinin çok daha gür çıkması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Elazığ’daki milliyetçi derneklerin en büyüğüyüz”

Taşkın, kendilerinin milliyetçi kuruluşların, milliyetçi fikir yapısına sahip kuruluşların en büyüğü olduğunu söyleyerek, “Kamu Sen içindeki sendikaların en büyüğüyüz. Elazığ’daki milliyetçi derneklerin en büyüğüyüz. Elazığ geneli STK’ların da en büyük 2.’siyiz. Birincisini zaten saymıyorum. Çünkü onların çıkıp bizim sorunlarını dile getirme gibi bir kaygılarının olmadığını da çok net bir şekilde biliyoruz” dedi.

“Üyelerimiz bile birbirlerini tanımıyorlar”

Sendikacılıkta sayının değil, fikir birliğinin, bir ağızdan çıkan tok sesin daha önemli olduğunu vurgulan Taşkın, aday olma nedenlerinden birinin üyelerin kendini sendikaya bağlı hissetmemesi olduğunu söyledi. Ve sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlarımızın, üyelerimizin bu sendikaya ait bir mensubiyet hissi duyamaması. Neye göre duymuyorlar? Bir örnek olay anlatacağım. Atatürk Lisesi’ne gittik. Bir odada oturuyoruz. O arada tebligat listeleri geldi. İnsanlar bu listelere baktılar. Eline alan “Sen de bizim sendikadaymışsın, sen en zaman istifa ettin?” gibi söylemlerde bulundular. Yani şunu gördük, aynı okuldaki üyelerimiz bile birbirlerini tanımıyorlar.”

“İçinizde mülakata inanan var mı?”

Türk-Eğitim Sen Şubesi Eski Başkanı ve Başkan adayı Talat Efe ise yargıya değindi, mülakatla alımların torpil içerdiğini dile getirerek, “Yargı diyor ki, “Sen değerlendirme ile bunu kendi okuluna vereceksin.” Kendi okuluna vermediği gibi arkadaşlardan tercih almıyor merkezde olmasına rağmen ilçeye gönderiyor. İtirazımız bunadır. Yoksa yere itiraz etmiyoruz. Okul müdürlerinde mülakat. İçinizde mülakata inanan var mı? Hangi kurum yaparsa yapsın torpil vardır. Büyük harflerle yazın, bağırarak söyleyin mülakat torpildir” diye konuştu.

“Devlet memuru ismi üzerinde devletin memuru hükümetin değil”

Konuşmasında darbe girişimine de değinen Efe darbeye karşı olduklarının altını çizerek, “Darbenin en büyük gerekçesi, haksız atama. Darbe teşebbüsünden sonra Başbakanımızın konuşmalarını dinledim. Başbakan yardımcılarımızın konuşmalarını dinledim. Söyledikleri şuydu. En büyük gerekçesini şu sayıyorlardı: “Devlete sadakat.” Liyakatlı, ehliyetli insanları kamuda atamadığımız için bu belaya geldik. Devlet memuru hiçbir siyasi partinin ya da hiçbir siyasi iktidarın emrinde olamaz. Devlet memuru ismi üzerinde devletin memuru hükümetin değil. Ama atamalarla öyle bir duruma getirdiler ki, devletin memurunu bulmakta zorluk çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından oylamalar sonuçlandı. Talat Efe 74, Fatih Murat Taşkın 60 oy aldı. Talat Efe 14 oy farkla güven tazeledi.