Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya, MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Başkanı Talat Efe, Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe, STK temsilcileri iş yeri temsilcileri ve davetliler katıldı.

Program Ahmet Öksüztepe’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

EFE: HER ZAMAN SİZİN DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Başkanı Talat Efe, “Sendikamızın Elazığ ilinde toplam 3 bin 30 tane üyesi var. Bu toplantıyı Yönetim Kurulları, İlçe Yönetim Kurulları, iş yeri temsilcileri, delegelerimiz ile yapıyoruz. Her zaman sizin desteğinize ihtiyacımız var, desteğinizi görüyoruz. Sizlerle varız. Bundan sonra da sizlerle beraber olacağız. Bu arada farklı toplantılarımız da olacak. Her şart altında sendikasına sahip çıkan ve her zaman mücadelesinde ön saflarda yer alan sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizler yapılan baskılar karşısında herkesin sindirildiği günümüzde her türlü maddi ve manevi sıkıntılara katlanarak Türk Eğitim Sendikasının yöneticiliğini kabul etmiş ve başarı ile yürütmüş fedakar ve cefakar kardeşlerimizsiniz. Kurumların tamamında üyelerimizin üzerinde ciddi bir baskı vardır. Bu baskılar ve adam kayırmacılık çok planlı ve sistematik bir şekilde yapılmaktadır. Biz gerek Türkiye Kamu Sen ve gerekse Türk Eğitim Sen olarak bu baskıları kırmak için gerekli her türlü girişimde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

DOLGUN: BİZ HER YIL ÜYE SENDİKASINI ARTTIRARAK BÜYÜYEN BİR SENDİKAYIZ

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun da, “1989 yılında Vakıf olarak teşkilatlanmaya başlayan camiamız 1992 yılında sendikalaşarak 2001 yılında kanunun çıkmasıyla yasal zemine oturdu. 1989 yılında rahmetli Başbuğ’un direktifiyle kurulan vakıf devamında sendikamız ilk kurulduğu günden hangi rotada, hangi çizgide ilerliyorsa şu anda da 2018 yılında da aynı doğrultuda sizlerle beraber mücadele etmeye devam etmektedir. Çok iddia iktidar gördü bu camia. Her dönemde sabit bir şekilde orantılı bir şekilde üye sayısını arttırmaya devam etti. Bizim bu duruşumuz, adam gibi sendikacılık yapmamız üye sayısının artmasındaki birinci faktör. Bakın 2002 yılında 15 yıl önce, 16 yıl önce 125 bin üye sayısı olan Türk Eğitim Sen bugün 205 bin. Biz her yıl üye sendikasını arttırarak büyüyen bir sendikayız” şeklinde konuştu.

ŞAHİNDOĞAN: BU TOPLANTIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLUR

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ise, “İnşallah bu toplantımız hayırlara vesile olur. Sendikamızın Elazığ’daki birliğine, dirliğine katkıda bulunur. Hep beraber yürüttüğümüz daha iyi bir gelecek, daha mutlu eğitim çalışan mücadelesine bir ivme kazandırır düşüncesiyle bu toplantının bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz Türk Eğitim Sen olarak üniversiteleri, üniverite çalışanlarını son derece önemsizyoruz. Üniversitelerimizi ülkemizin geleceği olarak görüyoruz. Bu ülke gelişecekse, ilerleyecekse, çağ atlayacaksa bu üniversitelerimizin öncülüğünde olacak” dedi.

ÇOBAN: ÜLKEDE AHLAK VE HUKUK ARASINDA SIKIŞMIŞ EN BÜYÜK CAMİA

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Türk Eğitim Sendikası camiası bu ülkede ahlak ve hukuk arasında sıkışmış en büyük camia ve son zamanlarda en büyük örneklerden biri olmayı hakikatten hak etmeden maruz kalmıştır. Bu şehirde Elazığ ilinde aramızda bulunan 100’ün üzerinde müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımız 2014 seçimi dönemine de denk gelmişti. Hukuki olmayan ve ahlaki de sayılmayacak bir şekilde görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. Hukuk’a müracaat eden, mahkemelerini kazanmalarına rağmen ahlaki ölçüler içerisinde tekrar göreve iadesi sağlanmayan ve ahlakla hukuk arasında sıkıştırılmış bu yüzlerce arkadaşım ve yüzlerce büyüğümüz bu 100’ün üzerindeki müdür ve müdür yardımcılarımız o günün şartlarında hiçbir şey yapamamanın ve o günün şartlarında derman olamamanın acısını ve burukluğunu hep yaşamıştım. Ben Elazığ Belediye Başkanlığının bir bahçıvanlık meselesi olarak görmüyorum. Bu şehir bahçıvan seçmiyor. Bu şehir eğitiminden sanatına, sporundan kültürüne, imarından yoluna ticaretinden bu şehrin geleceğine ilişkin var olan bütün boşluğu doldurmak üzere bir yönetici seçiyor ve Allah nasip ederse Elazığ’ı Doğu’nun başkenti yapacak kadrolara oy verecekler” diye konuştu.

Program plaket takdimi ile sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL