Türk Eğitim Sen kongreye gidiyor. Sendika,6. Olağan kongre öncesinde cumartesi günü Öğretmenevi Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer konferans salonunda 2 sandıkta delege seçimlerini gerçekleştirecek.

Kongre öncesinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Fatih Murat Taşkın, delege seçimlerinde üyeleri oy kullanmaya davet etti.

Fatih Murat Taşkın, “Seçimlerimiz 09:00 ile 15:00 arasında ve üyelerimizin nüfus cüzdanları ile sandıklra gelmesi gerekiyor. Bu konuda bütün üyelerimizin gelip oy kullanmalarını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

3 binin üzerinde üye sayısına sahip olan Türk Eğitim Sen Başkan adayı Fatih Murat Taşkın,topluma faydalı işler yapabilmek için aday olduğunu söyledi.

Elazığ’ın içinde bulunduğu sorunlara çözüm üretmek ve üyeleriyle birlikte hareket edeceklerini ifade eden Taşkın:” 3 bin üyenin sesinin daha gür çıkması için adayım” diye konuştu.

Fatih Murat Taşkın yapmış olduğu açıklamada, “Biz içinde bulunduğumuz, içinde yaşadığımız bu topluma faydalı işler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Üyelerimizin tamamı diyeyim yani eğitim camiası toplumsal farkındalık seviyesi yüksek insanlardan mürekkep bir camia bu anlamıyla da şehrimizin içinde bulunduğu sorunlara çözüm üretebilecek altyapısı yada alanlarında uzman üyelerimiz var. Biz özellikle bu anlamıyla bu şehre hizmet etmek istiyoruz. Bununla alakalı şöyle söyleyeyim. 3 Bin üyemiz var" dedi.

"3 BİN ÜYENİN SESİNİN DAHA GÜR ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Taşkın, "Biz 3 bin üyenin sesinin çok daha gür çıkabileceğini düşünüyoruz. 3 Bin üyenin Elazığ’a çok faydalı, katkı sağlayacak, katma değer sağlayacak işler yapabileceğini düşünüyoruz. Organizasyon tabi 3 Bin üyenin mensubiyet, aidiyet hissinin gelişmesi için öncelikle birbirlerini tanıyabilecekleri sosyal etkinlikler, kültürel etkinlikte bir araya gelip yaşanmışlık seviyelerini yükseltmemiz lazım. Birlikte hareket etmeye başladıktan sonra çok ağızdan tek ses çıkarmaya başladıktan sonra ben bu 3 Bin üyenin Elazığ’da çok ses getirecek etkinliklere, projelere imza atabileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Fatih Murat Taşkın,başkan olması halinde de Pozitif ayrımcılığa giderek;Yönetimde bayanların aktif olduğu sendikacılık yapacaklarını kaydetti.

Taşkın yaptığı konuşmada, “Biz inşallah 10’un üzerinde delege adayıyla, bayan delege adayımızla seçime yürüyoruz. Yönetimde de bayanları değerlendireceğiz. Bayanların daha aktif olduğu bir sendikacılık anlayışı sunmaya çalışacağız. Ekibimiz yaş ortalaması olarak biraz genç ama çok net bir şey söyleyeyim" ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR GEÇMİŞLERİNİ BİRİKTİRİR"

Taşkın, "İnsnlar geçmişlerini biriktirir. Bu anlamıyla biz bu anlamda tecrübeli hocalarımızın tecrübelerinden faydalanabilmek adına yönetimiz sadece gençlerden oluşmayacak çünkü biz kendi tecrübelerimizi oluşturmaya çalışsak bu bize bayağı bir zaman kaybı olur. En az sendikayı 2-3 yıl geriye götürebilir. Tecrübeli hocalarımızıda yönetimimizde değerlendirerek inşallah kaldığı yerden bu işi devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.