Türk Kardiyoloji Derneği, üçüncüsünü gerçekleştirdiği “pulmoner vasküler ve erişkin doğumsal kalp hastalıkları çalıştayını”, Fırat üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirdi.

“ELAZIĞ’I DA YÜKSEK RİSK KATEGORİSİNDE SAYABİLİRİZ”

Fırat üniversitesi tıp fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akbulut , “Bin metrenin üzerindeki rakımlarda pulmoner hiper tansiyon gelişim riskinin yüksek olma ihtimalini göz önünde bulundurursak; Elazığ’ı da yüksek risk kategorisinde sayabiliriz. Elazığ yerleşim yeri olarak tarihi yer olmasına rağmen, bölgenin tarihi olduğu eskidir. Bu nedenle de Elazığ tarihini Harput’un tarihi ile birlikte ele almak gerekir. Binlerce yıldır insanların üzerinde yaşadığı Harput, Türk sahiplerinin Orta Asya’dan getirdiği öz değerleriyle çok zengin ve anlamlı bir hayat tarzı ortaya koymuş, bu sebeple Elazığ kültür unsurları bakımından çok zengin değerlere sahiptir. Örf, adet ve gelenek görenekleri, törenleri, türkü ve manileri, halk tecrübesini yansıtan halk hekimliği, geleneksel el sanatları ve halk oyunları, mutfağı, milli kültürümüzün içerisinde kendine has özellikleriyle ölümsüz yer almıştır” ifadelerini kullandı.

“KATILIM KONUSUNDA DA İSTEK ÇOK YOĞUN”

Türk Kardiyoloji Derneği çalışma gurubu Başkanı Prof. Dr. Bülent Mutlu’da, “Eğitim toplantıları içerisinde ilkini sağ olsun Bahri hocamızın desteğiyle 9 Eylül Üniversitesinde gerçekleştirdik, ikincisini Koşu Yolu’nda İstanbul’da yaptık, bu üçüncüsü Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin desteği ile buradayız. Son toplantımızı da 2-3 Kasım’da Ankara’da gerçekleştireceğiz. Programı hazırlama aşamasında. Hakikatten bu bire bir eğitim programları Türk Kardiyoloji Derneğinin de önem verdiği toplantılar arasında. Ve katılım konusunda da istek çok yoğun. Bu nedenle umarım bu toplantıyı da başarılı bir şekilde tamamlarız diye düşünüyorum” dedi.