Kızılay Elazığ Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Düzenlenen yemeğe Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türk Kızılay’ı Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, Elazığ Belediye Meclis Üyeleri ve Türk Kızılay’ı çalışanları katıldı.

KIZILKAYA: KIZILAY’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÇOK HASSAS DAVRANARAK ULAŞTIRMANIN HESABINI GÖRMEKTEDİR

Türk Kızılay’ı Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, “Yardımlaşma ve paylaşma duygusunu en yoğun yaşadığımız Ramazan ayını idrak etmekteyiz. Bu nedenle de Kızılay Elazığ Şubesi olarak bugün hemşehrilerimizle beraber iftar çadırında bir iftar programı düzenlemiş bulunmaktayız. Ramazan ayı sahip olduğumuz nimetlere şükretmememizi bizlere hatırlatan, bu nimetlere sahip olmayanları da düşünmemizi sağlayan kutsal ve mübarek bir aydır. Kur’an-ı Kerim’de de emredildiği üzere mallarımızda ihtiyaç ve muhtaçların hakları vardır denilmektedir. Bizlerde Ramazan ayında mallarımıza hakları olanların haklarını vererek ihtiyaç sahiplerini bu mübarek günde ihtiyaçlarını gidermenin mutluluğu içerisinde olmamız lazım. Ben bu münasebetle Ramazan ayını dolu dolu geçirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hepimizin destur edinmesini temenni ediyor, Ramazan ayımızın Elazığ’ımız ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamda bizim Öğretmenevi önünde ve postahane meydanında Migros marketlerde ve bizim toplu tüketim marketlerimiz olmak üzere Elazığ’da toplamda 5 noktada zekat, fitre, sadaka ve koli yardımı toplayan yardım kampanyasını desteklemek amacıyla noktalar oluşturmuş bulunmaktayız. Hayırsever vatandaşlarımız bu anlamda koli, fitre, sadaka yardımlarını Kızılay’ımıza bağışlamak isterlerse bunları seve seve gönül rahatlığıyla yapabilirler. Bu yardımları Kızılay’da ihtiyaç sahiplerine çok hassas davranarak ulaştırmanın hesabını görmektedir” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE İFTAR YAPACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Öncelikle bugün anneler günü vefakar, cefakar annelerimizin ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ sözüne mazhar olan annelerimizin anneler gününü kutluyorum, tebrik ediyorum. Tabi bugün burada Elazığ Belediyesi’nin açmış olduğu iftar çadırında Türk Kızılay’ı Elazığ Şubesi’nin iftar yemeğine katıldık. Rahman Başkanımızla birlikte, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte. Hemşehrilerimizle birlikte iftar yapacağız. Ramazan’ımızı huşu içerisinde idrak etmeye devam ediyoruz. Bir yandan Ramazan’ın vermiş olduğu huzur, mutluluk bir yandan iftarın vermiş olduğu huzur, teravih namazları sonrasındaki çay ocaklarındaki sohbet, muhabbet Ramazan’ımızı güzel bir şekilde idrak etmemize, eda etmemize vesile oluyor. Ben buradan bir kez daha bütün hemşehrilerimizin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Türk Kızılay’ı Elazığ Şubesi Başkanımız Rahman Kızılkaya’ya da vermiş olduğu iftardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL