Kuruluşundan beri, doğal afetler başta olmak üzere hem yurt için hem de yurt dışında ihtiyaç sahibi insanlara destek olan Türk Kızılay’ı, daha geniş hizmet sunabilmek amacıyla ilçelerde temsilcilikler açmaya devam ediyor.

Türk Kızılay’ı, Keban ilçesinde hem temsilcilik kurdu hem de vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için sosyal market ve mağaza oluşturarak hizmete sundu.

Keban Kaymakamı Hasan Akbulut, Türk Kızılay’ının sadece afet anlarında değil, ihtiyaç duyulduğu her an toplumun yanında yer aldığını söyledi.

AKBULUT: KAYMAKAMLIK OLARAK KIZILAY’IMIZIN YANINDAYIZ

Keban Kaymakamı Hasan Akbulut, ne zaman bir afet olsa salgın olsa, deprem olsa ki ülkemizde deprem konusunda çok hassas her zaman en önde gelen ilk yardım kuruluşlarının başında geldi Kızılay. Sadece ülkemiz için değil gerek Afrika olsun, Orta Doğu olsun, Kafkasya olsun ne zaman halkların ihtiyacı olursa her zaman ilk giden kuruluşlarımızın başında Kızılay olmuştur. İlçemizde de temsilciliğinin açılıyor olması bizi fazlasıyla ziyade etmiştir. Kaymakamlık olarak Kızılay’ımızın yanındayız.” dedi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Türk Kızılay’ının öneminin meydana gelen Depremde bir kez daya görüldüğün belirterek, ilçe temsilciliğinin hayırlı olmasını diledi.

ATLI: AYRIM YAPMADAN İHTİYACI OLAN KİŞİLERE ULAŞTIRDIK

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Kızılay’ımızın ne kadar önemli olduğunu ne kadar önemli işler yaptığını biz geçen yıl yaşanan Elazığ depreminde gördük. O günden bu yana gerçekten Keban’a il başkanımız Rahman Bey her konuda destek oldular. Keban’a çok fazla yardımda bulundular. Bizlerde ayrım yapmadan ihtiyacı olan kişilere ulaştırdık.” diye kaydetti.

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, sosyal market ve giyim mağazalarını ilçelerde de aktif hale getirdiklerini belirterek, ilçe temsilciliği ile daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.

KIZILKAYA: SOSYAL MARKET VE GİYİM MAĞAZALARINI İLÇELERDE DE AÇMAYI PLANLADIK

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, biz 2020 yılının başında Elazığ merkezde açmış olduğumuz sosyal market ve giyim mağazalarını ilçelerde de açmayı planladık. Bu alanda ilk sosyal market ve giyim mağazamızı ilçe bazında geçen ay Palu ilçemizde açtık. Orada ki ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmesi anlamında. Bugünde hep birlikte Keban’da açılışını yaptığımız burada ki ihtiyaç sahibi insanlara hizmet etmek için mağazamızın açılışını yaptık.” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMUŞTUR

Kızılay Keban Temsilcisi Pirhasan Doğan, “Kızılay kuruluşundan bugüne ülkemizde savaşta ve barışta her türlü afet sel gibi her türlü şeyde ülkemizde ki Vatandaşlarımızın yanında olmuştur.” diye kaydetti.