“Türk Kültüründe Yönetmek, Değerlerle Yaşamak ve Çalışmak” konulu konferans, Fırat Üniversitesi Teknokent Prof. Dr. Nuri Orhan konferans salonunda gerçekleşti.

AKIN: BU BARİYERLERİN ALTINDA KALACAK BİR DURUMUMUZ YOK

Bir şehrin gelişimde kültürel bariyerlerin önemine dikkat çeken Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, “Bir şehrin gelişiminde kültürel bariyerler bazen çok önemli olabiliyor. Elazığ’ın ne tür bariyerlere sahip olduğunu içinde yaşayan insanlar olarak biz biliyoruz. Fakat bu bariyerlerin altında kalacak bir durumumuz yok. Zaman zaman bu bariyerleri aşmak için denemeler yapıyoruz. Bugünde o denemelerimizden bir tanesi. Şunu çok net biliyorum. İstediğimiz kalabalığa ulaşmadık ama bizim için hedef bugünkü toplantıdan tam olarak istifade edecek bir kişi yakalamak. Eğer her toplantınızda tam istifade edecek bir kişiyi yakalarsak biz karınca misali hacca gidiyoruz demektir. Bu yolda gidilir. Onun için böyle bir çaba sarf etmeye bu kadar emeğe değer mi diye düşünmüştük ama şimdi bu kadar emeğe değer ve daha fazla çaba sarf etmek için motivasyonumuzu daha da arttıracağız” diye kaydetti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş katılımcılara önemli ipuçları verdi …

ÖZBEY: ASIL AMACIMIZ BİRİLERİNE DOKUNABİLMEK

Konferansın ardından açıklamalarda bulunan Harput Ajans Sahibi Zakir Özbey, “Acar Baltaş hem psikolog hem yönetim danışmanı hem montör. Hakikatten yoğun bir trafiği vardı. Bugün kendi konferansı için Elâzığ’a gelmesini sağlamaya çalıştık. Acar Baltaş burada. Bizim buradaki asıl amacımız birilerine dokunabilmek. Elâzığ insanına dokunabilmek. Kurumuna dokunabilmek, bulunduğu yerden bir ileriye taşıyabilmek. Dolayısıyla kolay değil bu tür işler. Riski de var. Katılım noktasında çok duyarlı olunması gerekiyor. Kişiyi geliştiremezseniz, kurumu da firmayı da ili de ülkeyi de değiştiremezsiniz. Asıl amaç bu. Bizim yakalamak istediğimiz misyon bu” diye kaydetti.