Elazığ Eczacılar odası Atlasbet konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Türk Ocakları üyeleri ve yöneticileri katıldı. Eczacılar odasında Çanakkale ruhunu hatırlatan fotoğraf sergisi açıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Elazığ Türk Ocağı Başkanı Dr. Birol Bulut açıklamasında Çanakkale ruhunun önemine dikkat çekerken, "Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada Türk milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Bugün bu ülkede yaşayan herkes, ihanet çemberine düşenler de dahil, özgürlüğünü bu şehitlerimize borçludur. Çanakkale ruhunun, birlik ve beraberliğimizin ve gelecekte daha nice asırlara uzanacak olan varlığımızın teminatı olduğunu biliyoruz. Bugün dünya yeni bir dönüşümün eşiğinde. Güçlü ülkeler gücünü, diğer ülkeler varlığını koruma mücadelesi vermektedir. Bizler ise bu mücadelenin maalesef merkezinde yer alıyoruz. Batının özelde Türklere genelde İslam alemine karşı olan tavrını biliyor ve görüyoruz. Avrupa'da yaşanan son olaylar bunun apaçık bir örneğidir. Daha birkaç gün öncesin Kerkük valisinin resmi binalara sözde Kürdistan bayrağı astırması ve Kürtçeyi zorunlu bir dil olarak dayatması başta oradaki Türkmenler olmak üzere bizleri derinden sarsmıştır. Kerkük bir Türkmen şehridir. Buna benzer daha birçok olay hızlı akışını korurken bizlerin yapması gereken Popülist ve günü birlik siyasi politikalardan kurtulup, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek ve adeta Çanakkale ruhunu kuşanarak mihver bir ülke olmanın yollarını aramaktır." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Cöhce Çanakkale zaferi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Program şiir dinletisi ve Öğr. Gör. Mustafa Öztürk'ün seslendirdiği kahramanlık türküleriyle sona erdi.