Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik Elazığ’ında içinde yer aldığı  72 ilde gerçekleştirilen operasyonda bin 20 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişinin tespit edildiği ve tümü için arama ve gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik İstihbarat Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 72 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar bin 20 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Tutuklanmalar konusunda açıklamalarda bulunan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Daha bu sabah özellikle adalet bakanlığıyla ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimize dışarıdan yönetmeye çalışsan adına mahrem imamlar dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koyan ve devletin kurallarını hiçe sayan ve kendi gündeminin ve kendi taleplerini iddialarını gündeme getirmeye çalışan bir yapının açığa çıkarmanın deşifre etmenin hem de çökelme çalışmasının en önemli adımı bugün 81 ilde yapılan bir operasyonla gerçeklemiştir”dedi

Şu ana kadar 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığının altını çizen Bakan Soylu,”Bu Türkiye Cumhuriyeti  açısında önemli bir adımdır. Bizim devletimizin kapasitesi gözle terörle, Türkiyenin tüm sorunlarıyla, coğrafyanın bize aktardığı, ithal ettiği bir takım sorunlarında ortadan kaldırmaya çalışan bir kapasiteyi gerçekleştirmektedir. Bu bu kadar sorunlarla karşılaşan ve sürekli güç kazanan bir devletin, geleceğe önemli adım attığını gösterir. Türkiye’yi itip düşürmeye çalışıyorlar. Türkiye onların her itme olayında ayakta durmakta, güç kazanmakta, kendi başına musibet olan olayları def etme çabasındadır. Bunu da şeffaf ve demokrasi kapsamında yapmaktadır”diye konuştu.

Operasyonlarla ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili soruşturma dosyasına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire başkanlığının koordinesinde FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün Emniyet Mahrem Yapılanmasına yönelik yürütülmekte olan soruşturması kapsamında,  Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 26.04.2017 günü Elazığ merkezinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi.